Předně myslím, že grafická podoba erbu je u všech rodů do jisté míry fanfikce, nikoli dílo Martina. O tom, jestli je lev dvojocasý nebo nezmutovaný se tuším Martin nezmiňuje, a různých podob erbu je většinou vícero (on totiž třeba popis "tříhlavý drak, rudý na černé" není úplně všeříkající popis... nehledě na to, že z hlediska heraldiky je tuším černá i červená "barva" takže by se podle našich měřítek neměly dotýkat)
@Terezička Martin se inspiroval hlavně Válkou růží, která zuřila v Anglii v letech 1455-85. Jednalo se o pokračování Stoleté války, která probíhala v letech 1337-1453. Jako inspirace pro některé postavy Písně posloužili historické postavy Eddard Stark=Richard z Yorku Cersei Lannister= Markéta z Anjou Joffrey Baratheon= Edward Lancaster Stannis Baratheon= Richard III. Robert Baratheon= Jindřich VIII. Robb Stark= Edward IV.
Azor Ahai = Jaimy a "schladí" naposledy svoj mečík (prekovaný valyrijsky ľad) vo svojej milovanej sestričke Cercei a hneď máme vybavené aj predpoveď od Žááááby.
@Achileus Musím připomenout, že Martin takhle nepracuje, maximálně pracuje s archetypy. Jako děvkaře můžeš označit většinu středověkých králů a Jindřich VIII. se vlastně ženil se všemi ženami, které miloval. Robb Stark se oženil s nevhodnou ženou a způsobilo mu to problémy (což udělali i jiní panovníci) - ale na rozdíl od Edy na to rychle dojel. Sebestředných rozmazlených královen, které ostatní považují za vši, bylo taky dost.
Caute nevíte jak to je s názvem sedmé knihy? V seriálu, kde si ted martin krátí čas jednorázovkou je s knihou, které nese název promise of spring, takže se mi v hlavě rojí spousta otázek
@Tyrion Lannister No tak jsem k sedmé knize skeptický, ale víš jak by vytrolil čtenáře, kdyby vydal obě dvě knihy najednou :D Mne na email už přišel email, že šestá kniha bude 2016 v obchodě, protože u některých serii si dávám nastavit na různých servrech hlídání :D tak mi nekaž vyhlídky (myslím v anglině)
ted mne napadlo řešilo se tady jestli na kontinentu za ašají je taky nějaká civilizace? Moc nikde o něm není jen, že jedna žena z valirie tam to prozkoumávala na drakoj. To by byl zajímavý obrat, kdyby tam opravdu něco takového bylo
Hodím se dotaz nevíte jak je to s populací jednotlivých království západozemí? Asi správně nejvíce lidí bude ve vysoké zahradě, ale co ten zbytek kolik tak tak cca může být obyvatel?
Hodně lidnaté budou i Říční krajiny a Západ, můj tip je takový 1) Rovina 2) Říční krajiny 3) Západ 4) Údolí 5) Bouřlivé země 6) Sever 7) Dorne 8) Železné ostrovy
Komentáře
Jednalo se o pokračování Stoleté války, která probíhala v letech 1337-1453.
Jako inspirace pro některé postavy Písně posloužili historické postavy
Eddard Stark=Richard z Yorku
Cersei Lannister= Markéta z Anjou
Joffrey Baratheon= Edward Lancaster
Stannis Baratheon= Richard III.
Robert Baratheon= Jindřich VIII.
Robb Stark= Edward IV.
Karel z Valois = Mace Tyrell
Viz http://www.icefire.cz/forum/discussion/51669/nejlidnatejsi-kralovstvi
btw Nejvíce lidí bude asi v Rovině. Do Vysoké zahrady by se jich zase tak moc nevešlo.
1) Rovina
2) Říční krajiny
3) Západ
4) Údolí
5) Bouřlivé země
6) Sever
7) Dorne
8) Železné ostrovy