Nový Ice & Fire, model 2012

upraveno 31. října 2012 v Webové záležitosti
Nový Ice & Fire, model 2012 | Ice & Fire

Je to tu. Nový web a fórum už fungují. Tento článek budu postupně doplňovat o info o nových funkcích apod. Uvítáme zde i zpětnou vazbu od vás. Samozřejmě ne všechno úplně funguje, budeme to dolaďovat.Tímto bych rád poděkoval paulcz a Montezuma3 za pomoc.

Read the full story here

1356722

Komentáře

• flanker.27 napsal(a):

Abych teda trochu hájil, tak si pamatuju, že právě po smajlících se volalo...

právě! To bylo jediné smyslupné co mi bylo tehdy řečeno, když jsem se ptal, co chcete? Možná ted převlává ten odpor, páč část lidí tu ještě není (psal mi třeba zpruzený head, že pořád vidí starý web - holt má net od O2 :-)

Vadí vám vyloženěn jakékoli kreslené smajlíky, nebo spíše ta animace?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    alek napsal(a):

Jé, to ale neuvidím, které komentáře jsme nečetli, když jich prošvihneme víc? To je blbé, nešlo by s tím něco udělat?
    Od toho je přece stránka http://www.icefire.cz/forum/ nebo http://www.icefire.cz/forum/discussions)
    Jo, už jsem na to přišla. Dík za odpověď a prosím o shovívavost. Nový web je moc pěkný, jen mi bude chvilku trvat, než si na to zvyknu a na všechno přijdu : )

• Vadí vám vyloženěn jakékoli kreslené smajlíky, nebo spíše ta animace?
    Mne skôr tie animácie. Smajlíky mi až tak nevadia, ale keby neboli také výrazné, keby boli viac uhladené tak by to bolo úplne dokonalé :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mimochodem - seznam kategorií bych já osobně uvítala nahoře v "záhlaví" (knihy, svět, seriál, komunita). A ten odkaz na smajlíky by nešel přesunout z pole příspěvků nahoru k formátovací sadě? Zakrývá mi to písmo a rozčiluje mě, že nevidím jestli tam nemám překlep (v tomhle jsem trhlá, já vím, ale nedaří se mi to zvládat).

Jů, právě mi zasvítilo okýnko, že mě Michelle zmínila v jiné diskuzi. Taky super nápad! :o)
  • ku kladeniu otázky dve otázky:
    1. aké tagy sa tam dajú/majú vkladať? snažil som sa písať napr. zhodné s diskusnými fórami a nerozoznalo ich.
    2. odpovede na otázku prichádzajú aj ako notifikácie do mailu. dá sa vypnuť?

btw čo sa týka tých šípok, to je asi vec zvyku. sú trochu nenápadné, ale akonáhle ich človek znovuobjaví, tak už sú v poho, imo.

inak ešte raz pochvala a prajem pevné nervy, teraz sa musí hromadiť toľko pripomienok, že z toho ide asi hlava dokola.
    A ještě jeden poznatek. Když uložím nový příspěvek, tak se mi zařadí pod poslední přečtený. Ale až po aktualizaci stránky zjistím, že tam třeba přibylo 5 nových a teprve pak se za ně "přesune" ten můj post. Dělám něco špatně?

Smajlíky - vadí mi animované i animace. Ale je mi jasné, že v tomhle budu nakonec v menšině :)
  • Mimochodem - seznam kategorií bych já osobně uvítala nahoře v "záhlaví" (knihy, svět, seriál, komunita). A ten odkaz na smajlíky by nešel přesunout z pole příspěvků nahoru k formátovací sadě? Zakrývá mi to písmo a rozčiluje mě, že nevidím jestli tam nemám překlep (v tomhle jsem trhlá, já vím, ale nedaří se mi to zvládat).
    Hmm, al ten seznam je na menu dlouhý... Přesun smajlíků mám v plánu - nevim zatim proč to na webu je ok a ve foru ne.
    2. odpovede na otázku prichádzajú aj ako notifikácie do mailu. dá sa vypnuť?
    ano, na té stránce Profilu, v sidebaru máš Nastavit upozornění
    1. aké tagy sa tam dajú/majú vkladať? snažil som sa písať napr. zhodné s diskusnými fórami a nerozoznalo ich.
    upřímně nevim, zjistim, popíšu v článku :-)
    inak ešte raz pochvala a prajem pevné nervy, teraz sa musí hromadiť toľko pripomienok, že z toho ide asi hlava dokola.
    bylo to očekávané ;-)
  • ale nevadia ti smajlíky ako také, či?
  • 2. odpovede na otázku prichádzajú aj ako notifikácie do mailu. dá sa vypnuť?
    Mám pocit že sa to dá vypnúť cez úpravu profilu, vpravo hore je možnosť nastavenia upozornení.
    sarven napsal(a):

ale nevadia ti smajlíky ako také, či?

Ne, nevadí. I když jsem se jejich používání dříve snažila omezit na minimum, tak na icefire jsem je zase začala používat ve velkém množství, protože mě tady lidi neznají a berou spoustu věcí moc vážně :o)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Já taky nejsem moc fanoušek emotikonů, jde o to co chce komunita (a dle všeho jste si o to sami říkali).

Nejnovější komentáře v bočním panelu -- implementovat stránkovač by bylo docela složitý. Už jste si sami odpověděli, jak zobrazit více diskuzí s nečtenýma komentářema :).
    Ty nejnovější komentáře asi přesunu teda nad kategorie.
  • jo to znám, taky se někdy zpětně zděsím, jak smajlíky nadužívám :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Vadí mi animovaní smajlíci - připadají mi moc výrazní a ruší mne v textu (vidím spíš je, než text - "pálí mě do očí"). Nebarevní byly součástí textu, tito jsou "nad ním".
  • paulcz napsal(a):

Já taky nejsem moc fanoušek emotikonů, jde o to co chce komunita (a dle všeho jste si o to sami říkali).

hej, je to trochu opakovanie ale predsa: myslím, že väčšinový hlas je - emotikony áno, ale jednoduchšie, civilnejšie. nie animované.
  • ok, mám v todo, bdueme hledat řešení, zatim to pls přežijte
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. října 2012
    Nebo nebarevné ve stárkovských šedi 8-X
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 26. října 2012
    @sarven jj, já vím, že se tu hodně opakují věci a já reaguju až už je to 10x řečeno, ale nějak to nestíhám číst. Já si to později projdu a kdyžtak na něco reaguju (až se to trošku uklidní).

ad tagy (štítky): například "Lyanna", "Jon", "Eddard", "Zimohrad", "Meereen", nebo i "HBO", záleží na názvu diskuze, jaké informace jsou v diskuzi podstatné, pod tímto štítkem pak bude diskuze dohledatelná. Nový štítek vytvoříš tak, že klikneš do příslušného formulářového pole (při zákládání diskuze), napíšeš název tagu a stiskneš enter. Pokud už tag existuje, mělo by ti ho to našeptat.
  • A ted tu chcípl pes, nebo se něco podělalo :)

Jak se vám líbí smajlíky na http://codex.wordpress.org/Using_Smilies - jsou takoví mírnější. tyhle jsou použitý na webu.
  • No, tie sú už o niečo lepšie :), ale asi sa nedajú dať aj na fórum, či ?
    Jak jsem vyzkoušela co se dalo, tak jsem se začala věnovat něčemu jinému. Takže si mám zase začít vymýšlet? :o)

Mimochodem - že u sebe nevidím zobrazené ikonky přečtených knih je asi záměr a ne chyba, že?
  • Mrcel17 napsal(a):

No, tie sú už o niečo lepšie :), ale asi sa nedajú dať aj na fórum, či ?

No právě že bychom je sem dali. Případně přijímáme tipy na jiné sety emotikonů.
    Mimochodem - že u sebe nevidím zobrazené ikonky přečtených knih je asi záměr a ne chyba, že?
    Asi chyba, jen jsem to dal uloži a už tu jsou.
  • upraveno 26. října 2012
    Dala by sa nastaviť fixná šírka webu? Teda nech sa nedeformuje vzhľad stránky so zmenšovaním okna prehliadača. Celkom mi to príde všetko veľké, ale to môže byť práve tým, že mám stránku roztiahnutú na celú šírku monitoru..
  • Smajlíky jsou možná až moc výrazné, ale takovéhle obrázkové mi někdy dost chyběly. Hlavně ty psí oči... :D
  • Dala by sa nastaviť fixná šírka webu? Teda nech sa nedeformuje vzhľad stránky so zmenšovaním okna prehliadača. Celkom mi to príde všetko veľké, ale to môže byť práve tým, že mám stránku roztiahnutú na celú šírku monitoru..
    Ty bys chtěl, abych zabil tu hlavní fíčuru, se kterou jsem se páral? :-) je tam rozumné maximum, aby to nelezlo do závratných šířek. Na nějaké vlastní omezení na tvé straně možná bude nějaký bookmarklet apod. pro prohlížeč.
    Taktiež by bolo skvelé radenie príspevkov v zmysle: z hora najnovšie smerom dole staršie a u stránok na prvej najnovšie a na ďalších staršie.. samozrejme je to len návrh
    To ten systém neumí. A hlavně na tohle jsou lidé zvyknutí z většiny for i z minulého webu. Koukni do diskuze výš, kde jsem to na té webové části prohodil a jakej byl řev.
  • mne sa to pači ako to je... myslim Že najnovšie na novych strankach su lepšie.. a tiež je dobré Že najnovšie sú dole lebo tu mam aj okno na odpis
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Takže farebné ikonky kníh nebudú :( :( :(( @-)
  • klíííd, máme vše zapsané a během dalších dní budeme zapracovávat, co pude a bude rozumné.
  • upraveno 26. října 2012
    Nový web je krásný, zatím si tu připadám jak Alenka v říši divů ale to se časem srovná :-)
    Zatím jsem nenašel nic co by se mi nelíbilo a ikony knížek u jména jsou boží. Napala mě taková drobnost, jestli by bylo šlo u profilových obrázků přidat nějákou automatickou úpravu rozměrů, je škoda že ty naše erby, které nám Montezuma pracně vyrobil, nejdou vidět celé, ale to je jen taková prkotina :-)
  • Můžu to zvětšit, ale musí to být čtverec takže to nepomůže.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.