Zrovna scéna se zlobry se mi ve filmu líbila víc než v knize (taky mě překvapuje, že jsem to řekla). V knize mi přišlo, že se Bilbo zachoval až moc hloupě.
Už aby byla prodloužená verze. V kině mi to hrozně rychle uteklo, a v trailerech je vidět dost záběrů ze scén, které ve filmu nebyly. Jo a ta bílá rada, neměla náhodou víc členů?
V Lotrovi byli ti zlobři vidět. Zajímalo by mě, jestli v Hobitovi zkameněli do stejné polohy jako byli ve společenstvu. Myslím že ne :D Pokud si to dobře pamatuji, tak v Lotrovi stáli bok po boku vedle sebe a skláněli se nad něčím. Ale to jsou samozřejmě nepodstatné detaily.
Saruman, Gandalf, Radagast, Galadriel, Elrond, Círdan. Další možní členové Rady byli elfové sídlící v Roklince, například Glorfindel nebo Galdor, v Lothlórienu to mohl být Celeborn, manžel Galadriel, který byl i ní nazýván Moudrým. Tolkien žádný kompletní členů neposkytl, je potřeba vycházet z knih a poznámek.
Pro mě to bylo dlouhý jentaktak, abych to eště unes relativně pozitivně. Už takhle toho tam bylo zbytečně moc. Leda prodloužit úvod, ten byl nejlepší. Ovšem aby to nepokopali.
Scéna so zlobrami? Tí sú v slovenčine preložení ako trolovia, nie? To, ako nasúkali tých trpaslíkov do vriec a Gandalf sa tam v podstate hádal sám so sebou, aby si mysleli, že sa hádajú medzi sebou, napokon sa začali hádať medzi sebou naozaj a skameneli. Či?
@Branislav_Gepeto Tohle není Westeros. Ve Středozemi si hlavní hrdina může dovolit být ultra klaďas aniž by měl jistotu že zemře naprosto zbytečnou, hloupou a potupnou smrtí...
Fili sice vypadá jak Asterix, ale naprosto akceptuji to, že potřebovali ve filmu mít někoho nad kým budou dámy (Thorin) a dívky (Kili a Fili), muži (Galadriel) a chlapci (předpokládám elfku v podání Evangeline Lilly) snít.
Komentáře
Jo a ta bílá rada, neměla náhodou víc členů?