Či ptáci... Tywin určitě nenakráčel do Skaliska aby se tam s matkou Jeyne vesele poplácávali po zádech. V postrkování slečen nezkušeným mužům měl ostatně již své zkušenosti...
Já bych spíš řekla, že Tywin začal jednat s matkou Jeyne v okamžiku, kdy se dozvěděl, že Robb je na západě a hodlá tam zůstat. Muselo mu být jasné, kam bude směřovat a zařídil, aby Skalisko padlo a Jeyne svedla Robba (Robb se matce zmiňoval, že dobýt jejich hrad bylo celkem snadné).
Z pohledu dnešních politiků, se dá ale říct, že je dobré, pokud tam sedí lidi co si už dost nahrabali:-)) A kdo má víc peněz, než člověk který kadí zlato?:-)) O rodinu jde na prvním místě většině lidí. I Stannis "spravedlivý" kvůli ní zradil Aeryse, Ned Stark se hnal do války kvůli rodině. Takže to bych Tywinovi nevyčítal. Jako pobočník se prosadil a jeho bratr Kevan (zdá se být rozumným člověkem) tvrdil, že dal v této pozici Západozemí mnoho let míru a hojnosti.
Souhlas s Flankerem. Kromě toho, Stannis a Eddard jednali tak kvůli rodině, ale proto, aby jí bránili - jistě Stannis šel proti Aerysovi nebo mohl nechat svého bratra na holičkách a dopomoci mu k popravě, navíc při činech šíleného Aeryse už to tak docela ani ze strany Barteronů a spol. nebyla zrada... Tywin sice např. při válce v Říčních krajinách nejprve oficiálně bojoval kvůli tomu, co se stalo Tyrionovi, ale tam šlo spíš o čest a prestiž rodiny než jeho syna. Twinovi šlo vždycky o vzrůst moci a bohatství Lannisterů a o Říši, dokud tomuto účelu mohla sloužit, až druhotně o ostatní (což samozřejmě nevylučuje, že rody, které s ním byly v míru z toho také nemohly mít užitek a prosperitu).
Ale Nedd a Robert nevytáhli do války jen kvůli Lyaně, ale taky aby zachránili vlastní krk. Aerys požadoval jejich hlavy, ale Jon Arryn, u kterého byli ve svěřenectví, odmítl poslechnout. Pokud nechtěli být psanci celý život, tak neměli na výběr (kromě samotné smrti, samozřejmě).
Chmur: Málo sytí chápu jako nenasytní, nikoli jako chudí (ja to asi vidíš ty), protože chudí mi nepřipadají, rozhodně ne tolik, aby museli zajišťovat rodiny nezákonnou činností. Už jsi někdy viděl člověka, který by řekl "teď jsem si nakradl dost, už krást nikdy nebudu, doteď jsem se nechal korumpovat,a le teď budu rozhodovat poctivě a budu myslet na obecné blaho?" Ta představa je tak směšná, že nechápu, že jí vůbec někdo může uvádět jako relevantní v diskusi.
Komentáře