Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
«13456716

Komentáře

• upraveno 17. října 2010
    Mám pár svých horkých tipů, ale počkám až na vás.:-)
    Bolo by dobré označovať SPOILERmi ;)
    Je zde někdo, kdo ještě není na konci Hostiny?
    Já, ale prostě to tu nebudu číst, no =)
    A kde jsi? Já ti to tu v rychlosti převyprávím, abys o nic nepřišla. :-)
    Když už mluvíme o té Hostině, tak tam mi třeba přišlo (pro Macejka POZOR SPOILER ;-)), že se ty tisíce potulných fanatických mnichů objevilo doslova odnikud. V předchozích dílech o nich, pokud si vzpomínám, nebyla ani zmínka, a najednou jsou všude. :-D Pak mi taky vždy přišla neadekvátní bojová zručnost Tyriona v bitvě. Ne, že bych si myslel, že je to souška, ale jak třeba v bitvě u Králova přístaviště docela zkušeně likvidoval nepřátele mi přišlo docela přemrštěný. Možná toho, co mi v knihách přišlo zvláštní, bylo víc, ale teď si vzpomenu jen na tyhle dvě. :-)
    Macejko: SPOILER - NEČTI TO!!! - Ale to je jen napůl pravda. :-)
    Tak já nemám na čtení moc času, takže se uchyluju k audiobookům, poslouchám to k práci nebo při cestování. Kromě toho je to skvělý způsob, jak si udržovat živou angličtinu.
    Olorin: Tyrion v bitvě, no, já bych to akceptoval, Martin z něj žádného supermana nedělá, prostě ho posedla bojová zuřivost a zapomněl na strach, kdo nebyl v bitvě, tak tomu to možná připadá zvláštní. Navíc je to popsáno z pohledu Tyriona - on sám možná viděl bitvu jinak (heroičtěji) než jeho okolí. ;-)
    Ušatá: Mně by asi samotné poslouchání připadalo strašně nepřehledné. Nemůžu sklouznout na konec stránky, přeskočit nudnou pasáž, dohledat si něco o tři stránky před tím... Prostě není to ono, když to nedržím v ruce.
    Má to svoje pro i proti. Já jako největší merit vidím to, že se v audiu dají sehnat knihy, které bych u nás jen těžko dohledávala v papírové formě. A číst z obrazovky prostě nemám zájem.
    Radšej fakt nebudem čítať, kým neskončím s knihami ;)
    Já si čtu kdekoliv můžu. Ve vlaku, v autobuse, v tramvaji, na přednášce. ;-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. října 2010
    Mě nejvíc štve, že si Martin nijak zvlášť nedělá hlavu s překonáváním vzdáleností a s časem k tomu potřebným. Teď si nevzpomenu na konkrétní příklad, ale vím, že jsem se nad tím při čtení několikrát podivila.
    heavy_head: Vážně nic =), možná mi to někdo z vás připomene a já si řeknu "A jo, to vlastně možná bylo trochu přehnané.." =) ale jako osobně mi nic v hlavě nezůstalo a to jsem ságu začal číst znovu letos v dubnu a dočetl ji v srpnu, takže čistě na paměť to svalovat taky nemůžu =).
    Jarilo: Já byl při prvním čtení skoro pořád v šoku, takže jsem neměl ten patřičný odstup, ale při psaní sumářů mě přece jen pár věcí trklo a úplně mi nesedělo.
    Olorin: Vzals mi můj hlavní trumf. :-)
    heavy_head: :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.