Kdy to mistr přehnal

upraveno 10. listopadu 2010 v Akce a hlasování
Které scény vám připadají v Písni nevěrohodné? Určitě jste si možná někdy řekli "tak to už je moc". Ohnul to GRRM někdy přes koleno? Neříkejte, že ne. Nebo ne?
«13456716

Komentáře

• upraveno 17. října 2010
    Mám pár svých horkých tipů, ale počkám až na vás.:-)
    Bolo by dobré označovať SPOILERmi ;)
    Je zde někdo, kdo ještě není na konci Hostiny?
    Já, ale prostě to tu nebudu číst, no =)
    Ja som napríklad iba za polovicou Bouře, práve keď SPOILER!!! zabili Robba a Catelyn (ešte stále tomu nedokážem uveriť) KONIEC SPOILERU!!!
    A kde jsi? Já ti to tu v rychlosti převyprávím, abys o nic nepřišla. :-)
    Nic moc, poslouchám to jen příležitostě. Zatím jsem slyšela pár kapitol a nemůžu se rozhodnout, jestli to poslouchat chci, nebo ne. Já totiž asi nemám ráda jaksi... špatné (ve smyslu toho, co se děje účastníkům) příběhy.

Připouštím, dost mi to ztěžuje život.
    Když už mluvíme o té Hostině, tak tam mi třeba přišlo (pro Macejka POZOR SPOILER ;-)), že se ty tisíce potulných fanatických mnichů objevilo doslova odnikud. V předchozích dílech o nich, pokud si vzpomínám, nebyla ani zmínka, a najednou jsou všude. :-D Pak mi taky vždy přišla neadekvátní bojová zručnost Tyriona v bitvě. Ne, že bych si myslel, že je to souška, ale jak třeba v bitvě u Králova přístaviště docela zkušeně likvidoval nepřátele mi přišlo docela přemrštěný. Možná toho, co mi v knihách přišlo zvláštní, bylo víc, ale teď si vzpomenu jen na tyhle dvě. :-)
    Macejko: SPOILER - NEČTI TO!!! - Ale to je jen napůl pravda. :-)
    Ušatá™ píše:
    Zatím jsem slyšela pár kapitol

To zní dost blbě. :-D Já dávám přednost čtení knížek před jejich posloucháním. ;-)
    Ušatá: No jo, překousat se přes ty audiobooky to musí být utrpení. Ale za chvilku bude seriál - můj tip: počkej si na něj! :-)

Je fakt, že u Martina si člověk nesmí žádnou postavu moc oblíbit, protože se může stát, že bude hodně naštvaný.
    Tak já nemám na čtení moc času, takže se uchyluju k audiobookům, poslouchám to k práci nebo při cestování. Kromě toho je to skvělý způsob, jak si udržovat živou angličtinu.
    heavy_head píše:
    No jo, překousat se přes ty audiobooky to musí být utrpení.

Musím říct, že ani ne. Prolog jsem tedy slyšela asi třikrát, než jsem si navykla na vypravěče, ale pak mě i docela chytl.

Jen mě trochu děsí, že je toho dohromady 150 hodin, protože když mě pak audiobook zaujme, mám ve zvyku poslouchat v kuse... A to by se tady mohlo projevit jako smrtelné =)

Taky jsem se bála ohromného počtu postav, ale zatím v pohodě, když si je průběžně dohledávám.
    Olorin: Tyrion v bitvě, no, já bych to akceptoval, Martin z něj žádného supermana nedělá, prostě ho posedla bojová zuřivost a zapomněl na strach, kdo nebyl v bitvě, tak tomu to možná připadá zvláštní. Navíc je to popsáno z pohledu Tyriona - on sám možná viděl bitvu jinak (heroičtěji) než jeho okolí. ;-)
    Ušatá: Mně by asi samotné poslouchání připadalo strašně nepřehledné. Nemůžu sklouznout na konec stránky, přeskočit nudnou pasáž, dohledat si něco o tři stránky před tím... Prostě není to ono, když to nedržím v ruce.
    Má to svoje pro i proti. Já jako největší merit vidím to, že se v audiu dají sehnat knihy, které bych u nás jen těžko dohledávala v papírové formě. A číst z obrazovky prostě nemám zájem.
    heavy_head - Že ho postihl berserkr beru, jen mě vždycky pobavilo jak dobře vykrýval rány a likvidoval zkušené válečníky, včetně rytířů.

A jaký máš Heade svoje horký tipy? :-)
    Radšej fakt nebudem čítať, kým neskončím s knihami ;)
    Možná právě proto patří celá sága k mé nejoblíbenější knižní sérii, že si nějak nedokážu nic, co by mě přišlo objektivně přehnané, vybavit. Asi jsem málo kritický, nebo to prostě neřeším, ale zatím jsem na žádný divný moment nenarazil =).

Subjektivně mě mrzí, SPOILERže Rudá zmije zemřel, neb jsem si ho okamžitě zamiloval a těšil se do budoucna i na nějaké kapitoly z jeho pohledu, stejně tak třebas ser Arys vypadal slibně.../SPOILER
    Z monitoru to je hnus. Přečetl jsem tak pouze dvě knihy - Jméno růže (docela výkon, až se divím) a teď jsem se zasekl u Dumasova klubu (protože jsem ho nemohl nikde sehnat).

K ab: Nemůžeš nalistovat, kolik ještě chybí do konce kapitoly, nebo za jak dlouho bude moje další oblíbení POV atd. Je to sice úspora času, ale čtenářský zážitek je výrazně zredukován, řekl bych.
    Já si čtu kdekoliv můžu. Ve vlaku, v autobuse, v tramvaji, na přednášce. ;-)
    Macejko: Rychle to dočti (to máš při večeři:-) a pak se přidej.

Olorin: Ne, já ještě počkám, jestli to má někdo podobné jako já. ;-)

Jarilo: Vážně nic?
    heavy_head píše:
    Nemůžeš nalistovat, kolik ještě chybí do konce kapitoly

Tak zrovna SoIaF (nebo jak to zkracujete) je jedna z těch, co má audio rozdělené po kapitolách. Docela užitečné.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. října 2010
    Mě nejvíc štve, že si Martin nijak zvlášť nedělá hlavu s překonáváním vzdáleností a s časem k tomu potřebným. Teď si nevzpomenu na konkrétní příklad, ale vím, že jsem se nad tím při čtení několikrát podivila.
    heavy_head: Vážně nic =), možná mi to někdo z vás připomene a já si řeknu "A jo, to vlastně možná bylo trochu přehnané.." =) ale jako osobně mi nic v hlavě nezůstalo a to jsem ságu začal číst znovu letos v dubnu a dočetl ji v srpnu, takže čistě na paměť to svalovat taky nemůžu =).
    Ušatá: Ale stejně to není ono. :-)

Nevada: To máš deformaci z Tolkiena, ne? ;-) Ten se v tom přímo vyžíval. Ale myslím, že Martin si vnitřní chronologii celkem hlídá - možná proto mu psaní Tance trvá tak dlouho...
    Jarilo píše:
    a to jsem ságu začal číst znovu letos v dubnu a dočetl ji v srpnu,

Teď si mi připomněl další věc, že už víc než 5 let nezbývá fandům Písně nic jiného, než číst vydané díly pořád do kola, protože žádný nový ještě nevyšel! Tady to mistr přehnal. Muhahaha (pekelný smějící se smajlík) :-D
    Jarilo: Já byl při prvním čtení skoro pořád v šoku, takže jsem neměl ten patřičný odstup, ale při psaní sumářů mě přece jen pár věcí trklo a úplně mi nesedělo.
    Olorin: Vzals mi můj hlavní trumf. :-)
    heavy_head: :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.