Ted mi zpětně došlo neřešilo se tady už, když Tywin nechal roztavit led a vykovat z něj dva meče, aby lanisterové měli meč z Valirijské oceli, bralo se tady v potaz, proč měl tak zvláštní barvu Tywin i královrach se tomu oba divili a nevěděli proč, ted mi to vyběhlo na mysl
Já mám taky dotaz, řešila se tady už spojitost mezi Melony, položka 7, a Varysovou kastraci? Pokud Varys nekecal, tak když mu ho uřezal, hodil ho do ohně a z toho ohně mu odpověděl hlas - spojitost s Rhollem jasná. Co když byl jeho úd položka kupříkladu 3? A co by ze spojení všech těchto položek mělo vzniknout?
@p1e9t9r2 Toto bylo vysvětleno přímo v knize (pokud tedy nehledáš nějakou skrytou záhadu ;)). Tywina napadlo, že by bylo fajn, kdyby nové meče měly lanisterské barvy, takže tam nechal přidat jakési barvivo. Valyrijská ocel je ale tak vymakaná, že ho prostě nechtěla absorbovat, takže vzniklo vzorování, kdy se ocel a barvivo střídaly.
@Tyrion Lannister vidíš, to mě vůbec nenapadlo, přitom je to logické. Ta představa, že by se znali a Mel by mohla být vlastně Varysův ptáček mě pobavila :-) ale bude to nesmysl A co říkáš na toho čaroděje? Bylo to podobně jako to dělá Mel pro královskou krev?
Mě napadla teorie - co když Dany nemůže krotit draky ? Někde je napsáno, že Valyrijci se ženili mezi sebou, protože krev dragon lordů musí být čistá. Co když Dany má krev moc naředělou, takže je nemůže ovládnout?
Pod rouškou noci se Tywin tajnými chodbami v přestrojení dostal až k Rhaelle do ložnice, do města ho přes zlaté pláště propašoval rytíř ser Twenty Goodman.
@svoa00 No hele on je problém pokud její rod nemá žádnou vadu ani mutaci v genomu, tak at se nám to líbí nebo ne budou se rodit zdravé děti ( rozmnožování mezi blízce příbuznými jedince je nebezpečné pokud se v rodině nachází nějaká mutace či vada a toto zvyšuje pravděpodobnost narození poškozeného jedince a ještě teda dochází ke snižování rozmanitosti MHC glykoprotejnů, což může zvyšovat náchylnost k některým nemocem a a takoví jedinci mají pak skoro 100 % úmrtnost a u pár nemocí zase absolutní odolnost) Pokud mají genom bez závady (což je nemožné) tak by jim toho tolik vadit nemělo.
@Tyrion Lannister To je proto, že každý člověk má vady a chyby ve svém genomu, ale protože každý gen máme dvakrát, tak ten nepoškozený nahrazuje ten poškozený a nic není vidět, ale když ty budeš mít vadný gen po své matce tvoje sestra taky a budete mít spolu děti, takže se může stát, že se nakombinují vadné oba geny a a je to na světě. Proto, když spolu šli příbuzní šlechtici tyto chyby se unich akumulovali a projevovali se. (Pokud by měl někdo genom bez mutací, což nikdo nikdo nemá, pak by to nevadilo) a toto se dělá když se šlechtí nové druhy nebo pro výzkumné účely v laborkách, když je potřeba aby jedinec měl daný genotip
@p1e9t9r2 No, už jsme opravu mimo téma topicu, ale ještě dodám, že s tím naším genofondem je to pořád horší. Předpokládám, že je to tím, že s lepší lékařskou péčí se reprodukčního věku dožívají lidi, kteří by kvůli svým vadám dřív nepřežili dětství. Takhle budeme v budoucnu mít třetinu populace postiženou, což sociální systém neutáhne, nebo se půjde tou obávanou cestou, když se děti začnou rodit z umělého oplodnění a bez genetického zatížení, ale protože všechno je o prachách, tak za prachy si někde budete moc koupit svoje dítě hezčí a chytřejší a v budoucnu tudíž vydělávající víc peněz (a bude to začarovaný kruh jak s nízkou porodností, tak s nemožností úniku z chudých poměrů). Vyberte si.
@svoa00 Hele to už se děje aby se děti nerodili s cystickou fibrozou umele se oplodní a pak se otestuje embrio a to které pro ni nemá gen je vloženo do dělohy :D nebo pokud mají rodiče nemocné dítě s nevyléčitelnou nemocí nechají si ve zkumavce udělat další zdravé a z třeba vezmou jeho kostní dřeň, aby se uzdravilo to první (mne to příjde jako dítě na náhradní součástky pro to první :( ) Děje se to ne tak moc často, ale děja a patrně se to bude dít čím dál častěji :(. A konec tématu :D
Čo ak by nejaký drak zahynul? Myslím, že to by asi nikto neočakával. Kto by, ale toho draka zabil? Možno iný drak alebo nejaký statočný muž/žena alebo rovno stovky. A ak nie zabil, tak stratil a už sa neobjavil. :D
@Torento6494 mě přijde dost logické, že některý z draků umře. tím, že "drak musí mít 3 hlavy" jsou tam všichni tak posedlí, že se prostě něco stát musí, to by jinak nebyl GRRM :D ... (ano, nemám draky ráda :D )
Komentáře
Pokud Varys nekecal, tak když mu ho uřezal, hodil ho do ohně a z toho ohně mu odpověděl hlas - spojitost s Rhollem jasná. Co když byl jeho úd položka kupříkladu 3? A co by ze spojení všech těchto položek mělo vzniknout?
Ta představa, že by se znali a Mel by mohla být vlastně Varysův ptáček mě pobavila :-) ale bude to nesmysl
A co říkáš na toho čaroděje? Bylo to podobně jako to dělá Mel pro královskou krev?
(ano, nemám draky ráda :D )