!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1229230232234235243

Komentáře

• Docela se těším na to, jak Arya v příštích dílech zasáhne do dění v Západozemí...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Smrt Neda. Pak už si člověk nějak "zvyknul" na to, že hlavní postavy umírají.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 4. října 2017
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 4. října 2017
  • Top okamžik? Zpětně bych asi volil dvojscénu s popravou lorda Karstarka, resp. Slyntha. Pro mě opravdu silný moment, kdy Robb i Jon nezávisle na sobě tváří v tvář stejné povinnosti ukáží, že jsou pravými syny Neda Starka, a je jedno, kolik kdo z nich má starkovské krve.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Bertram Jinými slovy, máš rád, když padají Karstarkům hlavy? :evil:
  • @Monte Karstark: Nic osobního v tom nehledej. ;-) Nejde o to, čí hlavy padají (i když přiznám, Slynthovi jsem to přál asi jako 99% čtenářů), ale kdo a jak je stíná. Holt Nedovi kluci v akci.
  • To bylo dobré taky.
  • Tak já už nic moc nevymyslím k tomu, co už bylo řečené. Silná vlastně byla už chvíle, kdy Jaime shodí Brana z věže, to byla nejspíš chvíle, kdy Martin upoutal pozornost hodně čtenářů, protože tohle se dětem často nedělá. Poprava Neda, Rudá svatba a události k ní vedoucí - v obou případech to pro pozorného čtenáře bez iluzí nebyl šok, ale jsou to skvěle popsané události. V případě Rudé svatby jsem se teda nechtěně dozvěděla předem, že umře Robb, ale u Catelyn mě to překvapilo. Martin prostě umí dobře pracovat s pocitem nespravedlnosti, ale zároveň si u obou událostí správně dějově odůvodnil, proč se staly a že k nim vedla fatální špatná rozhodnutí. Taky jsou u mě hodně vysoko dvě scény z Tance s draky - Theon u stromu srdce a Danyin výstup s Drogonem a bičem.
  • Ah, tohle taky...
  • Keď už sme pri vranách, myslím, že i katastrofa na Pěsti bola intenzívna.
  • upraveno 5. října 2017
    Krvavá svadba je veľmi silný moment, a aj keď som najprv videla seriál a vedela som čo sa stane, je tak majstrovsky napísaná, že som pustila zopár slzičiek. Obzvlášť sa mi páči Aryina časť RW, najmä ten záver, kde dostane sekerou do hlavy. S Aryou sa mi spája aj ďalší dojemný moment - jej výcvik v Braavose a to ako je nútená vzdávať sa svojej identity.
    Ďalej ma veľmi zasiahla Samova kapitola kde odhalil, že Jon zamenil bábätká, a potom smrť majstra Aemona.
    Silné bolo aj Jonovo zvolenie za veliteľa NW. A ešte ma celkom dojímajú niektoré Sansine kapitoly, napr. tá, kde sa vydá za Tyriona, najmä začiatok, kde sa teší z nových šiat a potom jej Cersei povie, že sa má vydať a z jej radosti nič neostane. Tiež mám rada je rozhovory so Sandorom, hlavne ten kde jej povie o svojich jazvách a ich "rozlúčku" počas bitky.
    Ešte silný, hoci nie dojemný okamih je pre mňa Cerseina "prechádzka", to je asi jediný moment, kedy som ju poľutovala.
  • upraveno 5. října 2017
    @Monte Karstark nop, ani náhodou, to byla chvíle hodná oslav :-D
  • @svoa00 Dany s bičem, to byla světlá chvilka celého Tance, taky to na mě hodně zapůsobilo :)
  • Moc pěkný výběr, ty ilustrace jsou skvělé a takové neseriálové.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @svoa00 Ta Rudá svatba :O Kam se hrabe seriálové ztvárnění.
    upraveno 6. října 2017
  • Po přečtení prvního dílu jsem si už tak nějak "zvyknul" na umírání postav... Bohužel tedy musím konstatovat, že Rudá svatba mne příliš nedostala...
    A ano, Then klečící u čarostromu, To byl opravdu velmi dojemný a působivý okamžik...
  • upraveno 7. října 2017
    Za mě teda rozhodně ještě moment kdy chtěla Lysa vyhodit Sansu měsíčními dveřmi ja jsem si teda myslel že jí fakt vyhodí + vyzrazení toho že měl malíček od začátku ve všem prsty. Taky me ještě dostala smrt mistra Aemona byl jsem tak rád když se dozvěděl o dracích říkal jsem si konečně o nich ví ten pravý rádce kterého Daenerys potřebuje jako sůl a najednou byl mrtvý
  • Vidíš, to boli tiež výrazné chvíle.
    Ja mám ešte rada tú chvíľu, keď je Roose vyzerá vystrašený. Bože, Theon má úžasné kapitoly...
  • upraveno 7. října 2017
    @Aviv Tak já Theonovy kapitoly považuju za nejpůsobivější obecně (a co se týče scény u stromu srdce, tak jsem kroutila hlavou nad tím, že ji v seriálu nepoužili). Theon je jedna z postav, kterou má Martin očividně svým způsobem rád, i když mu všechny chyby desetkrát vrátí. Na druhém místě jsou u mě kapitoly Catelyn ze Střetu a Bouře a kapitoly Sansy z Bouře.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Pro mě je nejsilnější moment nalezení zlovlčat
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.