!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1237238239240242

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Šoupala bych v koutě nožičkami... Ale na to je to moc zábava. :D
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
  • upraveno 25. července 2021
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Lady Ašara Tuším, že nějaká šenkýřka, ale valyrijský původ by měl mít v otcovské linii.
    Tak dobře, zřejmě to nebyl přesný výraz ;-) Draci se ale naštěstí na šlechtické tituly a manželské svazky nedívali a během Tance právě z takového osazenstva vzešlo pár dračích jezdců. Předpokládám, že tady by to mělo fungovat stejně, takže krev po otci by mohla stačit
  • Zákon akce a reakce spíš, ikdyž pokud mluvíš o tom, že příchod Jiných jako úbytek energie značí její shromažďování v jiné bodu - dracích a Rohlíkovi, to by snad šlo.
    Gendryho táta je Baratheon a Baratheoni jsou spřízněni s Targaryeny, tedy valyrijská krev.
  • Tak to jo, já si už říkala, jestli mi stran Gendryho matky něco neuniklo :). Jak to měl s tatínkem bych měla vědět sama, když už jsem se pitvala v příběhu Oryse a Argelly :-)).
    Kromě toho, že Baratheonové pocházejí z linie nemanželského bratra Aegona I., je tu navíc ještě jiný, o něco čerstvější a legální svazek. Rhaelle, nejmladší dcera Aegona V., se přece provdala do rodu Baratheonů. Došlo k tomu po skandálu s Jenny ze Starokamenů a následné vzpouře Lyonela Baratheona. Právě od Rhaelle vzešel Robertův nárok na trůn - byla to jeho babička.
  • A výtečná připomínka s Rhaellou.
    29) Benjen Stark je/není mrtvý

Ano je. Teoreticky je možné, že se vrátí, ale to bych Noční hlídce nepřál.
    Nejmladší z potomků Rickarda Starka byl za života Prvním průzkumníkem Noční hlídky. Naposledy se s ním setkáváme, když se ještě ve Hře o trůny vydává za Zeď spolu se šesti průzkumníky pátrat po Waymaru Roycovi (hrdinovi prvního prologu). Nevrátí se a nikdo ho nenajde, i když ho Noční hlídka hledá (Jaremy Rykker i Qhorin Půlruký po něm pátrají), při velké výpravě za Zeď si Jeor Mormont myslí, že by se Benjen připojil ke koloně dvou set černých bratří, kdyby byl někde poblíž. V Hostině pro vrány už se pracuje s Benjenovou smrtí jako s hotovou věcí a Černý Janek Bulwer se stává novým Prvním průzkumníkem.
    Benjen není nikde k nalezení. Dva z jeho průzkumníků, kteří ho provázeli na poslední cestě, jsou nalezeni mrtví a pak jako oživlé mrtvoly napadnou Starého medvěda.
    Benjen těžko obživne, je pryč už příliš dlouho. Jestli dál promlouvá do děje Ságy jako Studenoruký, si, milé děti, povíme příště.
    Já osobně si myslím, že ostatky Benjena Starka sežral Bran Stark v Létově kůži (v kapitole Bran I v Tanci s draky, když se Léto setkává nad pozůstatky mužů Noční hlídky s bývalou Varamyrovou smečkou). Pokud ne, tak se nejspíš setkal s Jinými a dopadl podobně jako ser Waymar.
  • Jeho mrtvola se nevrátila, což muže být buď znak strategie a širokých zalostí Jiných, nebo ho mohl potkat jiný osud než ty kolegy. Studenoruký by to vysvětloval hezky.
    @Aviv - ad 28) já na to zapomněl, chtěl jsem to napsat ... když končí svatební hostina, lord Manderly je na plech a pokřikuje na Abela, aby zazpíval píseň o Krysokuchaři - to může mnohé naznačovat, ale taky to může být jenom škádlení. Jo, a já si myslím, že Roose Bolton tuší, co je v tom koláči, a v klidu to sní ... :)
  • Samo sebou. Co by jeho trápili nějací Freyové. :D
    @Aviv Děti lesa o Studenorukém řekly, že je velice starý, tohle na Benjena nesedí při nejlepší vůli.

Já věřím, že v tom koláči Freyové byli. Manderlyho motivaci tu nemá smysl rozvádět. :-D
  • Mohl by být.
    K Varysovi.

Pro Targaryeny podle mě nepracuje, respektive ve Světě Ledu a Ohně je řečeno, že štval Aeryse II. proti Rhaegarovi.

Jinak Viseryse a Dothraky hodlal využít k vyvolání zmatku a rozvratu, který měl ukončit Aegon.

To vše naznačuje, že Varys je buď potomek Černožára, nebo Hořkooceli (Měl Aegor vůbec nějaké děti?)

Takže i Aegon bude nejspíše Černožár, potažmo Hořkoocel.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. července 2021
  • Tyrione, to jsou mrtě dobré myšlenky. Hlavně ta ekonomická s Železnou bankou je mňam.
  • upraveno 2. srpna 2021
    Škoda, že si tuhle diskuzi nikdy nepřečte Martin :-) určitě by byl nadšený. Vypadá to, že mu jeho svět se už utrhl z ruky a žije si svým vlastním životem 8-) Teorie je to zajímavá a promyšlená - základní otázka ovšem je ne to, jestli je možná, ale jestli si ji zapracoval autor, jestli tímto způsobem uvažoval ;-)
  • Mohli se dohodnout - Ilyrio s Varysem, že teda "já vám dodám trun a vy my pomužete položit banku", to si umím představit. Jinak s tím dusledkem obnovy otrokářského obchodu v Pentosu, kterému bude kralovt Mopatis, je to zajímavé i z pohledu Varyse coby bývalého otroka, který si hýčká jistou trpkost na magii, protože s ním čaroděj nakládal jako s věcí, což do značné míry je i princip otrokářství - lidé jako tovar, jako věci a jestli je lacinější nechat je pojít a koupit si nové, než je držet při životě, jestli jejich jediná hodnota je jen nějaká jedna věc a až dojde, tak jsou zralý na odstranění, pánové ať už zde, nebo trochu i v Západozemí, kterým nezáleží... Pak jsou zde ptáčci, které používá a kteří jsou vlastně v podobné pozici.
  • Myslíte, že Ilyrio mohl sehrát pro Tyriona to citové divadélko s podobiznou chotě a sentimentalitou při rozloučke? Ale co by z toho měl?
    Mopatis určitě žádné zábrany nemá, ale souhlas s @Aviv.

V jeho spojenectví s Varysem bude více než ekonomický zájem. V Tanci to na mě udělalo dojem, že má Aegona opravdu rád a záleží mu na něm.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.