@Tyrion Lannister Jo Dark. Sice mne to po bezchybném začátku dvě série dost rozčilovalo, ale pak se to zlomilo a nakonec jsem třetí sérii dokoukal se zatajeným dechem, zejména finále jsem musel rozdýchávat, což se mi u nějakého seriálu už hodně dlouho nestalo, a neustále jsem to pauzoval, abych si na wiki zjišťoval, kdo je kdo. Zkrátka je z toho nejkomplexnější scifíčko o cestování v čase, kde do sebe všechno nádherně zapadne a na konci té 3. série jsem už pocítil, že mi první série ukázala jenom špičku ledovce a tvůrci od začátku věděli, jakým směrem jdou a vše měli dobře promyšlené.
A Dark, to je pro mne hlavně stará dobrá Nena :twisted:
@Janulka První série byla dobrá, i když je na druhé polovině znát, že seriál dostal objednávku na plnohodnotnou série až dodatečně a tak narychlo rozmělnili zápletku. Právě koukám na druhou sérii a ta je výrazně slabší. Po završení ústřední linky z první série to zatím pokulhává a snaha udělat z toho temný thriller s co nejvíc ujetými případy jim zatím moc nevychází (jsem cca v polovině S2).
@Lady Ašara Myslíš ten muzikálový seriál? Mě hodně bavil a mrzí mě, že skončil po 2. sérii. Hudba mi přišla skvělá. Sakra, asi ho přidám na seznam budoucnosti, co (znovu)přečíst a (znovu)vidět :)
@Krisa Já jsem viděla jenom seriál a po tom, co jsem četla o předloze, mě číst to ani neláká. Alina je hrozná hrdinka - ve spoustě ohledů zaslepená, sebestředná, rychle soudící, všechno v tom blbém americkém smyslu - a to je v seriálu lepší (o Malovi ani nemluvím). Když řeknu, že Darkling je taková pomsta expříteli autorky, tak to asi nikoho nepřekvapí. Seriál se prý v tom nejhorším od předlohy odklonil. Pro mě to je pořád málo, i když je tam Ben Barnes.
@Krisa Už mám rozkoukáno (Smash), jen mi chybí 5. epizoda, která není nikde ke stažení, a zrovna koukám na 4 :-O. Začala jsem sledovat kvůli Davenportovi, který tu má poněkud odlišnou roli, než na co jsem zvyklá, ale hraje to výborně. V prvním díle mě z něj mrazilo :-).
@Lady Ašara Jo, to chápu. Mně se Davenport i dobře poslouchá :) . Našla jsi ten 5. díl? Já ještě nejsem u počítače, ale případně bych se koukla, jestli to mám někde uložené (myslím, že jsem to házela na externí disk), že bych to mohla zkusit něčím přeposlat.
@Krisa Nakonec jsem to našla online, takže už finišuji první sérii :-). Jojo, máš pravdu, že mluví krásně, v některých momentech mi tou znuděností a ironií připomíná profesora Snapea. Nechápu, proč ho v Pirátech z Karibiku namluvil jiný herec! Takhle bych z komodora byla ještě víc odvařená :-D.
@Lady Ašara On ho mluvil někdo jiný? 8-O Já to viděla už tak dávno, že si to vůbec nevybavuju... Přiznám se, že mi i dost trvalo, než mi došlo, že rejža ze Smash a komodor je ten samý člověk :P
Včera jsem si pustila útržky prvních Pirátů a s tím předabováním fakt nevím. Ve filmu má o hodně vyšší a méně bručivý/drnčivý hlas, nezdá se mi, že by mu mohl tak zhloubnout věkem. Že by dokázal ten hlas tak zvýšit pro roli, se mi moc nezdá (i když co já vím, co všechno herci dokážou s hlasem). Na druhou stranu by ten dabér měl sakra podobnou dikci. Ve videu o druhém filmu (o mečování) mluvil stejně hluboko, jako ve Smash, takže si myslím, že ho nejspíš předabovali i v jedničce.
@Krisa Prokletí Černé perly je z roku 2003, Smash 2012. Je to sice nějakých 10 let, ale také nevěřím, že by se někomu za tu dobu úplně rapidně změnil hlas. Zkoušela jsem včera googlit, proč ho přemluvili, ale nenašla jsem. Třeba měl chudák laryngitidu :-).
EDIT: Ještě jsem si schválně pustila kousek 1. epizody seriálu Coupling (Párování), který je z roku 2000. Oproti Smash mi přijde, že ten hlas nemá posazený tak hluboko, ale pořád je to on. Jsem zmatena!
Vigil - produkce BBC, kriminálka zkřížená s konspiračním thrillerem. Vyšetřování vraždy na palubě ponorky. Ačkoliv se většina děje odehrává v uzavřených prostorách a je to převážně konverzační záležitost jen sem tam s trochou akce, nenudí to a děj pěkně odsýpá.
Komentáře
Doporučuji všemi deseti.
A Dark, to je pro mne hlavně stará dobrá Nena :twisted:
Právě koukám na druhou sérii a ta je výrazně slabší. Po završení ústřední linky z první série to zatím pokulhává a snaha udělat z toho temný thriller s co nejvíc ujetými případy jim zatím moc nevychází (jsem cca v polovině S2).
Našla jsi ten 5. díl? Já ještě nejsem u počítače, ale případně bych se koukla, jestli to mám někde uložené (myslím, že jsem to házela na externí disk), že bych to mohla zkusit něčím přeposlat.
Přiznám se, že mi i dost trvalo, než mi došlo, že rejža ze Smash a komodor je ten samý člověk :P
https://pirates.fandom.com/wiki/Stephen_Stanton
Důvod jsem nenašla.
Včera jsem si pustila útržky prvních Pirátů a s tím předabováním fakt nevím. Ve filmu má o hodně vyšší a méně bručivý/drnčivý hlas, nezdá se mi, že by mu mohl tak zhloubnout věkem. Že by dokázal ten hlas tak zvýšit pro roli, se mi moc nezdá (i když co já vím, co všechno herci dokážou s hlasem). Na druhou stranu by ten dabér měl sakra podobnou dikci. Ve videu o druhém filmu (o mečování) mluvil stejně hluboko, jako ve Smash, takže si myslím, že ho nejspíš předabovali i v jedničce.
EDIT:
Ještě jsem si schválně pustila kousek 1. epizody seriálu Coupling (Párování), který je z roku 2000. Oproti Smash mi přijde, že ten hlas nemá posazený tak hluboko, ale pořád je to on. Jsem zmatena!
https://www.serialzone.cz/serial/vigil/