TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?

Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1353354356358359362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Mně se Sandman taky hodně líbil. Každá z těch tří "částí" je jiná, a každá mě svým způsobem bavila. I když i tady by pomohlo trochu zestručnění. Lepší by to asi bylo v 8 dílech. Nebo nechat deset, ale dát větší prostor několika zajímavým vedlejším postavám.

Mimochodem, kdo to minul, tak Netflix dodatečně doplnil ještě 11. bonusovou epizodu, která obsahuje dva menší příběhy.
    CervenKa napsal(a):

trest, který Sen uložil Alexovi. Na ten původní z komiksu si i po letech občas s husinou vzpomenu, proč ho tedy měnili na "nudný", nijak výjimečný věčný spánek (protože jako choroba postihl část populace)?

Jaký byl původní trest?
  • upraveno 26. srpna 2022
    @Nevada
    Věčné probouzení. Tj. Alex se probudil, šel někomu říct, jaký měl strašný sen, přičemž se ukázalo, že ještě spí (nějakým otřesným způsobem,
    ten člověk se nechutně rozpadl, nebo mu něco nepříjemného odpověděl, no tak jak ve snu). Tím se Alex probudil, ale zase si to jen myslel, pak se probudil, atd., atd. Prostě nekonečná noční můra s falešnou nadějí.
  • Jo, tu 11. epizodu jsem vcera nasla a divila se, jak jsem ji mohla prehlidnout... Tim se to vysvetluje.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    btw. co říkáte na první díly ringošů?
    S Galadriel jsem celkem spoko. Ale ten Elrond je takový divný. Trpaslíci strašně super a v Morii zazněl i fajn soundtrack. Navíc jsou v tom velký prachy, takže některé obrázky jsou hodně kůl.
    "The Eagles are coming!"

• @MonteKarstark Všechno vypadá obstojně, vizuálně, ty prachy přímo cákaj z obrazovky, ale když tam kdokoliv začne mluvit, tak mi to přestává dávat smysl. Casting je děsivej (Celebrimbor vypadá jak nějakej obchodník z 80.let v teleshoppingu), Elrond peklo, celkově elfové mají nalepený uši. Vůbec z nich nemám ten pocit jaký jsem měl v Silmarilionu nebo i v trilogii. Trpaslíci zatím fajn, jen mi nikdo neobjasnil proč můžou být dva trpaslíci s jménem Durin (pokud tvrdí že se drží Tolkiena, tak tohle je celkem základ).
    Myslím že než série skončí budou víc tlačit na woke pilu. Náznaky jsou u Galadriel, u Elronda, u Arondira i u Durinovi manželky Nevimjaksejmenuje.

Je to nějaká předražená Bezosova fanfikce.
  • @Lady Ašara Ono zatím to tam bylo jen slabě v prvních dvou epizodách
    - GilGalad a vlastně i Elrond se snaží zbavit Galadriel
    - Elronda zase diskriminují za to že není čistokrevný elf

Galadriel je teda mimochodem vybraná z herců opravdu asi nejlíp, ale zase motiv té postavy je totálně mimo. Má jít po Sauronovi kvůli pomstě za smrt Felagunda (který umřel úplně jinak). Myslím že z ní chtěli udělat absolutně kladnou postavu. Přitom Galadriel a její motivace byla touha vládnout vlastní zemi. Být královnou svého království. Takže mladá Galadriel asi nebyla úplně ta sympaťanda kterou známe z LOTRa. To mohlo být zajímavé sledovat, ale ne, dostali jsme spravedlivou parkouristku toužící po pomstě :D Tenhle seriál asi nedám.
  • Počkej, počkej, počkej... Někdo tam diskriminuje Elronda? Syna Earendila? Týpka, co má mezi předky samé hrdiny a jednu maia bytost? Toto trošku nedomysleli. Zajímavější by byl spíš lehce ideologický střet, kdyby třeba k nelibosti spousty veteránu nahlas řekne, že Feanorovci nebyli úplná monstra, protože je zažil jako opatrovníky a teď do toho ty ošemetné podmínky toho, jak se stali opatrovníky... Což by ale líp šlapalo s přestěhováním do Eregionu a ne setrváním v Lindonu, takže do faktického konfliktu s okolím bych spíš nešla ani tady.
    A keď už chcú mať niekoho zbavujúceho sa Galadriel, je zde přece Celebrimbor. Tam aspoň byly nějaké spekulace o tom, zda odešla z vlastní vule, nebo ji někdo vystrnadil.

Kruci, nekoukám to a stejně nad tím ztrácím čas...
  • V souvislosti se včerejším úmrtím královny Alžběty bych ráda zmínila sice v téhle chvíli nepodstatnou, ale mediálně zajímavou věc. Pátá série seriálu Koruna je plánovaná na listopad, ale je možné, že s uvedením se bude hýbat. Šestá a závěrečná série se právě natáčí a natáčení bylo na nějakou dobu přerušené. Prý z úcty. Zároveň ale prý tvůrci měli od první řady vzhledem k jejímu věku alternativní plán, kdyby během vysílání seriálu královna umřela. Zkrátka... Přerušili natáčení, aby její smrt nějak reflektovali. Tím neříkám, že seriál nutně musí skončit smrtí Filipa a Alžběty a krátkým návratem Claire Foy a Matta Smithe. Ale jestli jo, tak si připravuju kapesníčky.
  • @Aviv To jsem možný blbě pochopil já, ale v první scéně ve které se ukázal mu ten messenger říká že není zvanej na radu protože "elf lords only".

Každopádně 3. díl je totální bizár, i to cgi je tam hodně přepálený, Arondir is the new Legolas co dělá přemety, a vůbec celý je to úchylně zlý. Takže s tim končim. Což je dost zvláštní. GoT jsem zvládnul dokoukat a do 6. série skoro bez kritiky :D
  • A proč by on nebyl lordem, když mamina byla princezna Doriathu a táta princem Gondolinu? Oba byli smazány z map a o korunu si nikdy neříkal, ale aby nebyl lordem...
    Normálne som šla na TV Tropes, co k tomu mají říct, a tam čtu, že prý teda kombinace obou faktoru - pôvod aj titul.
  • @Aviv To se zeptej u Bezošů. Podle mě se u těch elfů snaží vytvořit nějakou hierarchii, která tam nebyla.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @DanielSvatoš Jdu nabrousit pilník.
  • upraveno 11. října 2022
    To je vražda, dopsala
    Angela Lansbury 1925 - 2022
    Má nejlepší přítelkyně z dob, kdy jsem jako školák marodil a koukal doma u toho odpoledne na televizi. Trochu mě překvapilo že teda ještě žila (měl jsem jí za zesnulou už léta)
    Na HBO Max je s českou podporou k vidění jeden z klenotů tvorby Aarona Sorkina - Západní křídlo. Když to před dávnými lety začali dávat česky v TV tak mě to sice zaujalo tématem, ale sledovat jsem to začala kvůli Robu Loweovi v jedné z hlavních rolí. O nějakém Sorkinovi jsem v té době neměla páru. A už tenkrát jsem si ten seriál zamilovala, ale neviděla jsem ho celý. A taky jsem si tam zamilovala Bradleyho Whitforda, kterého teda zbožňuju doteď. Tak mám konečně možnost vidět to komplet. Jedu pátou sérii ze sedmi a je to pořád skvělé.

A při sledování občas zpětně doceňuji různá setkání herců v jiných seriálech - hlavně Allison Janneyovou ve Studiu 60 a Bradleyho Whitforda v Mámě :D
  • Tak tohle je špatně Henry Cavill končí jako Zaklínač. On byl hodnoceno po po druhé serii jedná z mála dobrých věcí v seriálu.
    Odchod Cavilla mě mrzí. Ale Hemsworth dobře zapadne do průměrnosti toho seriálu a Cavill aspoň nebude vypadat jako pako, že se nechá vláčet tak hloupým scénářem.
  • Jo, no, titulní postava přeobsazená, to se často nevidí. Vzhledem k tomu, že se seriál změnil v tuctovou fantasy, nevím čím budou chtít diváky nalákat. Hemsworth takovou hvězdnou sílu fakt nemá.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Můj názor je jasný seriál je vícemně v *****. Cavill byl pro spoustu lidí jediná věc, kvůli které na to koukali bez něj čísla a ratingy půjdou dolů. Když si připočtu, že Lauren plánovala ještě horší kraviny ve třetí sérii, Liam Hemsworth má herecké schopnosti a charisma záchodového poklopu a je to recept na katastrofu. Po třet sérii to zruší a dopadne to jak Fantastický zvířata.
    @svoa00
    svoa00 napsal(a):

Jo, no, titulní postava přeobsazená, to se často nevidí. Vzhledem k tomu, že se seriál změnil v tuctovou fantasy, nevím čím budou chtít diváky nalákat. Hemsworth takovou hvězdnou sílu fakt nemá.

Takhle je tu už precedent stalo se tu u Spartaka, ale tam to bylo proto, že herec umřel ne protože by jim dal košem. Silně ovšem pochybuji, že to netflix bude schopen nějak dobře ukočírovat.
    Jinak pro zajímavost relativně nedávno se objevila zpráva, že někteří scénaristé seriálu aktivně nesnáší knihy a hry
    https://www.cbr.com/netflix-the-witcher-writers-room-disliked-books-games/

Podle mne Henryho odchod tedy může být ovlivněn nejenom jeho návratem do role Supermana, ale i tímto odhalením (pravděpodobně o tom věděl delší dobu ostatně některé scény byly změněny na jeho žádost). Přece jenom nějakou dobu to potrvá než se s ním v DC začne něco točit, kdyby opravdu chtěl čas si i jako fanda pravděpodobně udělá. Vskutku nejhorší katastrofa od Dana s Danielem.

Pozitivní zpráva je menší konkurence pro House of the Dragons :twisted:
  • Já si až říkala, že jak jsem se po druhé sérii rozhodla praštit s tím, tak si říkám, že bych jeden díl z té čtvrté dala, ať vím, jak se s tím Liam popral. Ale nepřekvapí mě, když nič napokon nevznikne.
    Jo, to o tom, že víceri producenti předlohou pohrdají, to jsem už taky zachytila a myslím, že to nikoho ani nepřekvapuje.
    Ale o titul "největší katastrofa" se to pere s Rings of Power.
  • Tak nevím jestli potřebuje Rod Draka menší konkurenci. Pokud ho nasadili proti nejdražšímu seriálu a zároveň návratu do Středozemě, tak se evidentně konkurence nebojí + intervaly mezi řadami. Já tedy poslední dobou nesleduju komiksový filmy. Stejně Henryho Cavilla uplně nechápu jestli věří v nějaký zázračný úspěch vesmíru DC, tak je opravdu ohromný optimista. Být tvůrci tak okamžitě volám Zebrowskému :-). U Spartaka přidali celou řadu bez hlavního představitele - Bohové Arény. Doufali, že se uzdraví bohužel zemřel.
    upraveno 30. října 2022
    @derfel
    Tak nevím jestli potřebuje Rod Draka menší konkurenci. Pokud ho nasadili proti nejdražšímu seriálu a zároveň návratu do Středozemě, tak se evidentně konkurence nebojí + intervaly mezi řadami.
    Nepotřebuje, ale i menší konkurence je vždy vítana :twisted:
    já tedy poslední dobou nesleduju komiksový filmy. Stejně Henryho Cavilla uplně nechápu jestli věří v nějaký zázračný úspěch vesmíru DC, tak je opravdu ohromný optimista.
    Tak tady nejde o optimismus ale o peníze Henry si mnohem více vydělá u vysokorozpočtových filmů u Warner Bros než v béčkovém seriálu na stremovací službě, protože Netflix mu v životě tolik peněz, co Warneři nedá. To podle mne taky hraje obrovskou roli v tom, co se děje, protože mi přijde zvláštní, že to neměli nijak smluvně pojištěný (vzhledem k přísnosti smluv u GoT herců) Proč se za menší peníze plácat v nějaké sračce. Navíc nový Superman má být kompletně odlišný od Snyderova pojetí a Cavill se vyjádřil, že se těší hrát veselejší verzi více podobné té Reevesově, takže možná jde i tam, kde mu slíbili větší věrnost předloze. U Lauren se toho nedočká to došlo i batolatům.
    U Spartaka přidali celou řadu bez hlavního představitele - Bohové Arény. Doufali, že se uzdraví bohužel zemřel.
    O tom mluvím, když říkám, že netflix to nezvládne a předpovídám, že Liam Hemsworth bude katastrofa. Ten člověk není dobrý herec, 90% své jakékoliv minimální slávy dluží bráchovi no a režiséři rozhodně neukázali jakékoliv schopnosti vyndat z podprůměrného herce aspoň ucházející výkon. Tudíž oproti Cavillovi to bude jednoznačně sešup dolů.
  • Mě přijde vtipné, že v době první série Zaklínače zaznívalo, že jako jediný nese pochodeň fantasy seriálů po Hře o trůny a už slyším, jak to samé teď bude zaznívat o Rodu draka. Jako mrzí mě to, takhle promrhat potenciál, ráda vzpomínám, jak mi první řada upříjemnila Vánoce.
    Westworld zrušen po 4. sérii.

Naopak Sandman dostal oficiálně 2. sérii.

• Chutnalo a moc. Kromě kulek, šípu a smrti čekající za dvěma ze tří rohu (jak vidět v traileru), je to taky docela citlivá podívaná o ztrátě a vyrovnání s ní, o porozumění a vstřícnosti, o chránění střípku, co zbyly po ranách osudu. Je tam moc povedený ďábel v lidské koži a dojde dokonce i na vyšetřování podezřivých okolností. Minulost a role ruznych lidí v ní je zajímavě postupně odhalována.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.