@MonteKarstark Všechno vypadá obstojně, vizuálně, ty prachy přímo cákaj z obrazovky, ale když tam kdokoliv začne mluvit, tak mi to přestává dávat smysl. Casting je děsivej (Celebrimbor vypadá jak nějakej obchodník z 80.let v teleshoppingu), Elrond peklo, celkově elfové mají nalepený uši. Vůbec z nich nemám ten pocit jaký jsem měl v Silmarilionu nebo i v trilogii. Trpaslíci zatím fajn, jen mi nikdo neobjasnil proč můžou být dva trpaslíci s jménem Durin (pokud tvrdí že se drží Tolkiena, tak tohle je celkem základ). Myslím že než série skončí budou víc tlačit na woke pilu. Náznaky jsou u Galadriel, u Elronda, u Arondira i u Durinovi manželky Nevimjaksejmenuje.
@Lady Ašara Ono zatím to tam bylo jen slabě v prvních dvou epizodách - GilGalad a vlastně i Elrond se snaží zbavit Galadriel - Elronda zase diskriminují za to že není čistokrevný elf
Galadriel je teda mimochodem vybraná z herců opravdu asi nejlíp, ale zase motiv té postavy je totálně mimo. Má jít po Sauronovi kvůli pomstě za smrt Felagunda (který umřel úplně jinak). Myslím že z ní chtěli udělat absolutně kladnou postavu. Přitom Galadriel a její motivace byla touha vládnout vlastní zemi. Být královnou svého království. Takže mladá Galadriel asi nebyla úplně ta sympaťanda kterou známe z LOTRa. To mohlo být zajímavé sledovat, ale ne, dostali jsme spravedlivou parkouristku toužící po pomstě :D Tenhle seriál asi nedám.
Počkej, počkej, počkej... Někdo tam diskriminuje Elronda? Syna Earendila? Týpka, co má mezi předky samé hrdiny a jednu maia bytost? Toto trošku nedomysleli. Zajímavější by byl spíš lehce ideologický střet, kdyby třeba k nelibosti spousty veteránu nahlas řekne, že Feanorovci nebyli úplná monstra, protože je zažil jako opatrovníky a teď do toho ty ošemetné podmínky toho, jak se stali opatrovníky... Což by ale líp šlapalo s přestěhováním do Eregionu a ne setrváním v Lindonu, takže do faktického konfliktu s okolím bych spíš nešla ani tady. A keď už chcú mať niekoho zbavujúceho sa Galadriel, je zde přece Celebrimbor. Tam aspoň byly nějaké spekulace o tom, zda odešla z vlastní vule, nebo ji někdo vystrnadil.
Kruci, nekoukám to a stejně nad tím ztrácím čas...
V souvislosti se včerejším úmrtím královny Alžběty bych ráda zmínila sice v téhle chvíli nepodstatnou, ale mediálně zajímavou věc. Pátá série seriálu Koruna je plánovaná na listopad, ale je možné, že s uvedením se bude hýbat. Šestá a závěrečná série se právě natáčí a natáčení bylo na nějakou dobu přerušené. Prý z úcty. Zároveň ale prý tvůrci měli od první řady vzhledem k jejímu věku alternativní plán, kdyby během vysílání seriálu královna umřela. Zkrátka... Přerušili natáčení, aby její smrt nějak reflektovali. Tím neříkám, že seriál nutně musí skončit smrtí Filipa a Alžběty a krátkým návratem Claire Foy a Matta Smithe. Ale jestli jo, tak si připravuju kapesníčky.
@Aviv To jsem možný blbě pochopil já, ale v první scéně ve které se ukázal mu ten messenger říká že není zvanej na radu protože "elf lords only".
Každopádně 3. díl je totální bizár, i to cgi je tam hodně přepálený, Arondir is the new Legolas co dělá přemety, a vůbec celý je to úchylně zlý. Takže s tim končim. Což je dost zvláštní. GoT jsem zvládnul dokoukat a do 6. série skoro bez kritiky :D
A proč by on nebyl lordem, když mamina byla princezna Doriathu a táta princem Gondolinu? Oba byli smazány z map a o korunu si nikdy neříkal, ale aby nebyl lordem... Normálne som šla na TV Tropes, co k tomu mají říct, a tam čtu, že prý teda kombinace obou faktoru - pôvod aj titul.
To je vražda, dopsala Angela Lansbury 1925 - 2022 Má nejlepší přítelkyně z dob, kdy jsem jako školák marodil a koukal doma u toho odpoledne na televizi. Trochu mě překvapilo že teda ještě žila (měl jsem jí za zesnulou už léta)
Na HBO Max je s českou podporou k vidění jeden z klenotů tvorby Aarona Sorkina - Západní křídlo. Když to před dávnými lety začali dávat česky v TV tak mě to sice zaujalo tématem, ale sledovat jsem to začala kvůli Robu Loweovi v jedné z hlavních rolí. O nějakém Sorkinovi jsem v té době neměla páru. A už tenkrát jsem si ten seriál zamilovala, ale neviděla jsem ho celý. A taky jsem si tam zamilovala Bradleyho Whitforda, kterého teda zbožňuju doteď. Tak mám konečně možnost vidět to komplet. Jedu pátou sérii ze sedmi a je to pořád skvělé.
A při sledování občas zpětně doceňuji různá setkání herců v jiných seriálech - hlavně Allison Janneyovou ve Studiu 60 a Bradleyho Whitforda v Mámě :D
Odchod Cavilla mě mrzí. Ale Hemsworth dobře zapadne do průměrnosti toho seriálu a Cavill aspoň nebude vypadat jako pako, že se nechá vláčet tak hloupým scénářem.
Jo, no, titulní postava přeobsazená, to se často nevidí. Vzhledem k tomu, že se seriál změnil v tuctovou fantasy, nevím čím budou chtít diváky nalákat. Hemsworth takovou hvězdnou sílu fakt nemá.
Můj názor je jasný seriál je vícemně v *****. Cavill byl pro spoustu lidí jediná věc, kvůli které na to koukali bez něj čísla a ratingy půjdou dolů. Když si připočtu, že Lauren plánovala ještě horší kraviny ve třetí sérii, Liam Hemsworth má herecké schopnosti a charisma záchodového poklopu a je to recept na katastrofu. Po třet sérii to zruší a dopadne to jak Fantastický zvířata.
Podle mne Henryho odchod tedy může být ovlivněn nejenom jeho návratem do role Supermana, ale i tímto odhalením (pravděpodobně o tom věděl delší dobu ostatně některé scény byly změněny na jeho žádost). Přece jenom nějakou dobu to potrvá než se s ním v DC začne něco točit, kdyby opravdu chtěl čas si i jako fanda pravděpodobně udělá. Vskutku nejhorší katastrofa od Dana s Danielem.
Pozitivní zpráva je menší konkurence pro House of the Dragons :twisted:
Já si až říkala, že jak jsem se po druhé sérii rozhodla praštit s tím, tak si říkám, že bych jeden díl z té čtvrté dala, ať vím, jak se s tím Liam popral. Ale nepřekvapí mě, když nič napokon nevznikne. Jo, to o tom, že víceri producenti předlohou pohrdají, to jsem už taky zachytila a myslím, že to nikoho ani nepřekvapuje. Ale o titul "největší katastrofa" se to pere s Rings of Power.
Tak nevím jestli potřebuje Rod Draka menší konkurenci. Pokud ho nasadili proti nejdražšímu seriálu a zároveň návratu do Středozemě, tak se evidentně konkurence nebojí + intervaly mezi řadami. Já tedy poslední dobou nesleduju komiksový filmy. Stejně Henryho Cavilla uplně nechápu jestli věří v nějaký zázračný úspěch vesmíru DC, tak je opravdu ohromný optimista. Být tvůrci tak okamžitě volám Zebrowskému :-). U Spartaka přidali celou řadu bez hlavního představitele - Bohové Arény. Doufali, že se uzdraví bohužel zemřel.
Mě přijde vtipné, že v době první série Zaklínače zaznívalo, že jako jediný nese pochodeň fantasy seriálů po Hře o trůny a už slyším, jak to samé teď bude zaznívat o Rodu draka. Jako mrzí mě to, takhle promrhat potenciál, ráda vzpomínám, jak mi první řada upříjemnila Vánoce.
Chutnalo a moc. Kromě kulek, šípu a smrti čekající za dvěma ze tří rohu (jak vidět v traileru), je to taky docela citlivá podívaná o ztrátě a vyrovnání s ní, o porozumění a vstřícnosti, o chránění střípku, co zbyly po ranách osudu. Je tam moc povedený ďábel v lidské koži a dojde dokonce i na vyšetřování podezřivých okolností. Minulost a role ruznych lidí v ní je zajímavě postupně odhalována.
Komentáře
Myslím že než série skončí budou víc tlačit na woke pilu. Náznaky jsou u Galadriel, u Elronda, u Arondira i u Durinovi manželky Nevimjaksejmenuje.
Je to nějaká předražená Bezosova fanfikce.
- GilGalad a vlastně i Elrond se snaží zbavit Galadriel
- Elronda zase diskriminují za to že není čistokrevný elf
Galadriel je teda mimochodem vybraná z herců opravdu asi nejlíp, ale zase motiv té postavy je totálně mimo. Má jít po Sauronovi kvůli pomstě za smrt Felagunda (který umřel úplně jinak). Myslím že z ní chtěli udělat absolutně kladnou postavu. Přitom Galadriel a její motivace byla touha vládnout vlastní zemi. Být královnou svého království. Takže mladá Galadriel asi nebyla úplně ta sympaťanda kterou známe z LOTRa. To mohlo být zajímavé sledovat, ale ne, dostali jsme spravedlivou parkouristku toužící po pomstě :D Tenhle seriál asi nedám.
A keď už chcú mať niekoho zbavujúceho sa Galadriel, je zde přece Celebrimbor. Tam aspoň byly nějaké spekulace o tom, zda odešla z vlastní vule, nebo ji někdo vystrnadil.
Kruci, nekoukám to a stejně nad tím ztrácím čas...
Každopádně 3. díl je totální bizár, i to cgi je tam hodně přepálený, Arondir is the new Legolas co dělá přemety, a vůbec celý je to úchylně zlý. Takže s tim končim. Což je dost zvláštní. GoT jsem zvládnul dokoukat a do 6. série skoro bez kritiky :D
Normálne som šla na TV Tropes, co k tomu mají říct, a tam čtu, že prý teda kombinace obou faktoru - pôvod aj titul.
Angela Lansbury 1925 - 2022
Má nejlepší přítelkyně z dob, kdy jsem jako školák marodil a koukal doma u toho odpoledne na televizi. Trochu mě překvapilo že teda ještě žila (měl jsem jí za zesnulou už léta)
A při sledování občas zpětně doceňuji různá setkání herců v jiných seriálech - hlavně Allison Janneyovou ve Studiu 60 a Bradleyho Whitforda v Mámě :D
https://www.cbr.com/netflix-the-witcher-writers-room-disliked-books-games/
Podle mne Henryho odchod tedy může být ovlivněn nejenom jeho návratem do role Supermana, ale i tímto odhalením (pravděpodobně o tom věděl delší dobu ostatně některé scény byly změněny na jeho žádost). Přece jenom nějakou dobu to potrvá než se s ním v DC začne něco točit, kdyby opravdu chtěl čas si i jako fanda pravděpodobně udělá. Vskutku nejhorší katastrofa od Dana s Danielem.
Pozitivní zpráva je menší konkurence pro House of the Dragons :twisted:
Jo, to o tom, že víceri producenti předlohou pohrdají, to jsem už taky zachytila a myslím, že to nikoho ani nepřekvapuje.
Ale o titul "největší katastrofa" se to pere s Rings of Power.
Naopak Sandman dostal oficiálně 2. sérii.
Chutnalo a moc. Kromě kulek, šípu a smrti čekající za dvěma ze tří rohu (jak vidět v traileru), je to taky docela citlivá podívaná o ztrátě a vyrovnání s ní, o porozumění a vstřícnosti, o chránění střípku, co zbyly po ranách osudu. Je tam moc povedený ďábel v lidské koži a dojde dokonce i na vyšetřování podezřivých okolností. Minulost a role ruznych lidí v ní je zajímavě postupně odhalována.