Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
1138139140141143

Komentáře

• Pro hrst dukátů (https://www.databazeknih.cz/knihy/pro-hrst-dukatu-487753)
    Tak se Jaroš přece jenom vrátil
  • Byť ne zcela dobrovolně. :D
    A teď se chystá taková sbírka, že v jedné knize tři novely - rozšířené notárovy Mátohy na Krížnej (prvně vyšlo ve Slovensko Noir jako povídka), zastávka všech tří cestou do Košíc na Muráni, Jarošova sólo akce někde u Trnavy. Vyjít by to mělo tak na podzim, když vše pujde jak má. Název Muránska bosorka. Názov inšpirovaný Muránskou Venušou - Máriou Széchyovou.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Zabíhám se.
  • @MonteKarstark Hádám a zatím mám všechno :).16 má blbé nápovědy... je to postava notoricky známá, častý aktér různých hororů, jméno nemá a často je označován jménem svého tvůrce. Nejvíc asi napoví to šití :).
  • AvivAviv
    upraveno 21. března 2023
    Jo, už jsem se taky zorientovala, ale dalo mi to chvíli. A taky, k mé hanbě, dvacítka. Pak jsem se musela plácnout do čela. Pod lampou největší tma a jedna z knih mě opravdu zmátla a poslala špatným směrem.
  • Ja takisto lúštim Tajomné knižnice, ale v slovenčine. :-) Tam sú také isté postavy, ako v češtine, ale sú iné bonusové postavy. :-)
  • A kde tie bonusy nájdem?
  • @Aviv Bonusy sa objavujú len v sobotu. Treba kliknúť na zelený rámik s nápisom "Tajný bonus" a vyskočí taký zoznam, vďaka ktorému sa dá prísť na nejakú knižnú postavu. :)
    @Lady Ašara Aha, díky. Podle toho šití to byla jediná věc co mě napadla, ale nějak mi tam neseděl ten severní pól a sáně (originál jsem nikdy nečetl) tak jsem to jméno ani nezkoušel zadat =D
  • AvivAviv
    upraveno 25. března 2023
    Z toho sobotního bonusu jsem ne že jelen, ale rovnou sob karibu. :-k
  • Tak už jsem na to přišla.
    upraveno 31. března 2023
  • Šikula.
    Hehe, taky jsem si lámala hlavu nad tou bustou a zkoušela i Posledního jednorožce a nakonec mi to docvaklo díki slovanským bohum.
  • Dočtena Duna, všech 6, to byla horská dráha, a to už jsem si leccos nechala vyspoilerovat na youtube
  • Práve vyšla Červenákova nová kniha "Ostrov bohýň", ktorá patrí do série o Roganovi. :-) Apropo, celá séria o Roganovi vychádza aj v súborných vydaniach, teda v takých troch tehlách. :-)
  • Hej, preto čakám na tú poslednú tehličku. Ale na nový príbeh som bola zvedavá a tak mám Ostrov digitálne. Akurát čítam. Veľmi pekná prehliadka ľudových ochranných opatrení, exkurz k poľským božstvám, nejaká tá kniežacia politika, do ktorej už Rogan nechce zasahovať, len ju učeným okom pozoruje a tématika podhodencov.
  • Po dvou měsících teď konečně dočítám První Tudorovce od Joanny Hickson. Polovina kapitol je vyprávěná z pozice Jaspera Tudora, strýce Jindřicha VII., zbytek z pozice Jasperovy sestřenice a milenky. Víc než historii se sice knížka věnuje milostnému příběhu a scénkám z dětského pokojíčku, ale cosi se tu taky najde. Dokonce dojde na zmínku o Králotvůrci (Richard Neville, hrabě z Warwicku) a Pavoukovi (Ludvík XI. , přesněji podle Wiki "Světový pavouk - "vládl pomocí sítě diplomatů a špehů".) Sem tam dokonce i nějaká ta bitva nebo kvintána a čte se to příjemně 8-)
  • Z historických románů doporučuji (a nedám na ně dopustit) Prokleté krále od Maurice Druona. Neskutečně promakané, čtivé a člověk se dozví o Stoleté válce.

Čtení jsem teď spíše zanedbávala, ale včera jsem konečně dočetla Nezbytné věci od Stephena Kinga a jako hodně dobrý to bylo :-).
  • Tak já jsem se po opravdu dlouhé době vrátil k cyklu Odkaz dračích jezdců a jsem docela překvapen, jak se mi to i po těch letech líbí. Já vím, že se složitějšími díly nesnese tento cyklus srovnání, ale právě kvůli své jednoduchosti se čte velice pohodlně, je psán nenáročným stylem a jako odreagování skvěle funguje. Navíc ja napsán dostatečně čtivě, aby zabavil a postavy jsou sympatické.
  • @Azrael Tuhle sérii mám na DK v záložce "Chci si přečíst". Tolik knih a tak málo času!
  • Presne, presne. To isté s filmami.
  • Nedávno vyšla už 9. kniha zo série "Stein, Barbarič, Jaroš" od Juraja Červenáka s názvom "Lovec čertov" a odohráva sa v Trnave. :-)
  • @Janulka čekám na český překlad, snad bude pod stromečkem. Myslíte, že po andělovi (v podsvětí) a čertovi (v Trnavě) přijde i Mikuláš? :-)
  • AvivAviv
    upraveno 11. listopadu 2023
  • Škoda jen, že "ten černej" není vzadu (a nevystrkuje bradu) :-).

(Je to náhoda, že mi telefon slovo "nevystrkuje" přepsal na "nevyšetřuje"?)
  • Autorství chtělo mít kam dát ty rostodivné čepelky, tak je vepředu.
    Autokorekt je taky fanda. :D
  • upraveno 28. října 2024
    Práve vyšla desiata detektívka od Juraja Červenáka s názvom Prekliata kniha. :-) No a teraz sa odohráva priamo v Košiciach. :-)
  • @Janulka
    Díky za info. Už ji máš přečtenou?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.