to byl joke, doufám, že nikoho neurazil ;-) jen jsem narážel na to, co jsem později rozvíjel. Už to fakt není věrná adaptace, dávno se utrhli a takovýhle detaily je vůbec nezajímají (mění mnohem závažnější věci). Profilují si postavy dle sebe...
Tenhle díl... WTF? Tohle už má do adaptace fakt hodně daleko. Krádež draků a Tywin jako milej dědula už mi přijde jako trapárna na druhou. Nebejt debilka Theona a fackovačky Joffa (joooo!), byla bych dost znechucená... jdu si číst.
Já to bral jako adaptaci, se změnami odůvodnitelnými rozpočtem nebo stopáží seriálu, když se od toho oprostím třeba to bude lepší. Jinak aby nedošlo k mýlce, seriál se mi loc líbí, ale prostě mě mrzí, že ten potenciál, který je velký nevyužitý a nesfilmovaný, a místo toho dostáváme něco jiného, jaksi paskvilovatého. To je jako, (s rezervou) někdo předělává Staré pověsti české tak, že Libuše nosí minisukni a jezdí na skateboardu a Přemysla si najde v baru u flašky absintu a přitom předloha je tak krásná. Kdyby tu byl už jiný seriál snažící se co nejvíce držet předlohy a pak přišel jiný alternativní, tak bych na něj koukal rád, ale teď bych rád klasiku. No asi jsem trochu přestřelil, teď když si to po sobě čtu, ale co už. Dalo to práci napsat tak vám to dám přečist. :)
sederik: Já to chápu, taky bych radši některé věci přesna tak, jak byly v knize... Ale beru to jako odlišný projekt, takže mě to pekelně baví a neznat předlohu, tak chrochrám blahem :)
Krisa: To je pravda, ale třeba u první serie jsem předlohu znal, a i když mi tam dost věci nesedělo, chápal jsem, takže nejsem ten klasický kniho-typ, který nebude s adaptací nikdy spokojen, to až teď po polovině druhé serie toho na mě bylo prostě moc.
Malíček se s Ayrou také nikdy nesetkal..a poznal jí okamžitě, podle rodových rysů, podle rysů jejího otce i jejího strýce Brandona (jehož tvář se jistě Malíčkovi vryla do pamětí)
Malíček Aryu znal moc dobře, potkával jí v přístavišti během jejich pobytu. Jen v seriálu spolu seděli třeba na turnaji, kde se právě on dcerám Starka věnoval, i když hlavně Sanse :-)
navíc on je úchyl do Catelyniných dcer, takže jim věnuje náležitou pozornost :-)
Emilio Pentoský: Jak víš, že jí poznal podle rodových rysů? Že by Malíček Aryu v KL ani nezahlédl, tomu se mi nechce věřit... sederik: Chápu :) Třeba se to zase "vrátí" a pokud ne, doufám že to bude z ajímavé a zábavné :)
Tak to ti můžu zaručit :-) Možná se to trochu zklidní v Bourři mečů, až budou mít víc prostoru (pokud tomu opravdu vyhradí dvě série), ale Střet se bude dál a dál odklánět a budem rádi, když to na konci dojde do nějakého vhodného bodu.
Krisa: Povídám. Já fakt zuřim a je mi úplně jedno, jestli mi věříš, já se ti nezpovídám. A proč? krom toho, že jsem z těch velkejch změn nezaznamenal jedinou, která by měla opodstatnění, tak především to často postrádá elementární logiku. Tak třeba jak chytěj Rodrika, kde je ta armáda 200 mužů? Nebo jak Bolton věděl, že je Rodrik mrtvej. Luwin poslal dopis ještě než se to stalo. Proč je Malíček pořád někde jinde, místo aby Sansu prostřednictvím Dontose pozval do božího háje? No a to s Amory Lorchem už byla absolutní pitomost.
Komentáře
Jinak aby nedošlo k mýlce, seriál se mi loc líbí, ale prostě mě mrzí, že ten potenciál, který je velký nevyužitý a nesfilmovaný, a místo toho dostáváme něco jiného, jaksi paskvilovatého.
To je jako, (s rezervou) někdo předělává Staré pověsti české tak, že Libuše nosí minisukni a jezdí na skateboardu a Přemysla si najde v baru u flašky absintu a přitom předloha je tak krásná.
Kdyby tu byl už jiný seriál snažící se co nejvíce držet předlohy a pak přišel jiný alternativní, tak bych na něj koukal rád, ale teď bych rád klasiku.
No asi jsem trochu přestřelil, teď když si to po sobě čtu, ale co už. Dalo to práci napsat tak vám to dám přečist. :)
navíc on je úchyl do Catelyniných dcer, takže jim věnuje náležitou pozornost :-)
sederik: Chápu :) Třeba se to zase "vrátí" a pokud ne, doufám že to bude z ajímavé a zábavné :)