!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1216217219221222243

Komentáře

• BenjiBenji so much universe, so little time
    Pls, začněte rozebírat to, že Bronn je ve skutečnosti Targaryen, protože pojmenoval svého syna Tyrion a že Sam je dědic trůnu, protože má Euron pásku. :spike:
    Vichry zimy musí přijít co nejdřív, tohle začíná být nemoc.
  • Benji napsal(a):

Pls, začněte rozebírat to, že Bronn je ve skutečnosti Targaryen, protože pojmenoval svého syna Tyrion a že Sam je dědic trůnu, protože má Euron pásku. :spike:

What??? 8-O
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jen že je to stejně pravděpodobné, jako většina blbostí, které se tady stále častěji objevují. Lidi už nejsou schopní přemýšlet nad dějem a místo toho soutěží o to, kdo napíše větší kravinu.
  • upraveno 31. května 2016
    @Nevada pri GRRM nikdy nevieš :-)kým nevydá knihu, je to z našej strany stále len mlátenie prázdnej slamy a čo je pravda, a čo nezmysel sa dozvieme až keď si to prečítame...ale súhlasím, že mnohé "teórie" postrádajú logický základ
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Nevada napsal(a):

Nebyl jsi moc dlouho na slunci?

Ano, byl ;)
    Benji napsal(a):

S tím souhlasím
    Sagart napsal(a):

Tak jsem našel zajímavou teorii, že se během putování po Východozemí setkal Euron s Gerionem Lanisterem, proto se také nevrátil.
    No není to možné. Nemá nyní Euron meč z Valyrian steel a nebude i Azor Ahaiem? :D ;)

Není to tak lepší. Co se tohto týče, řekl bych, že proč ne. Poslední větu jsem napsal vlastně jen proto, že Euronovi fandím ;)
    Katrina napsal(a):

@ Nevada pri GRRM nikdy nevieš :-)

No, pokud jsi četla ságu, tak víš.

@Sagart Doporučuji tázací věty zakončovat otazníkem. Je to přehlednější a hlavně pak dávají smysl.
    Nevada napsal(a):

@Sagart Doporučuji tázací věty zakončovat otazníkem. Je to přehlednější a hlavně pak dávají smysl.

pOKUSÍM SE POUČIT ;) Nicméně...
    Sagart napsal(a):

No není to možné. Nemá nyní Euron meč z Valyrian steel a nebude i Azor Ahaiem? :D ;)

Pokud myslíš první tečku souhlasím. Pokud druhou, podívej se pozorněji ;)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Nevada hejze ale tak aspon sme postupili z fazy: opakovanie tych istych teorii dookola na cim novsi clen fora tym sialenejsia teoria.
    Edem napsal(a):

@Nevada hejze ale tak aspon sme postupili z fazy: opakovanie tych istych teorii dookola na cim novsi clen fora tym sialenejsia teoria.

Dovedeš si představit třetí úroveň ;) :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Sagart hej a asi by to bolo opakovanie sialenych teorii
    @Edem A co čtvrtý level :twisted: :twisted: :twisted:
  • Sagart napsal(a):

@Edem A co čtvrtý level :twisted: :twisted: :twisted:

image

• Štvrtou métou by mohlo byť linkovanie diania v ASOIAF na dianie vo svete a opačne. A piatu si už viete odvodiť na základe predchádzajúcich. Opravdu zajímavá je ovšem šestka - ASOIAF je realita a my žijem v... Eh, špatný fandom. :-D
  • Sagart napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ano, byl ;)
    Benji napsal(a):

S tím souhlasím
    Sagart napsal(a):

Tak jsem našel zajímavou teorii, že se během putování po Východozemí setkal Euron s Gerionem Lanisterem, proto se také nevrátil.

Není to tak lepší. Co se tohto týče, řekl bych, že proč ne. Poslední větu jsem napsal vlastně jen proto, že Euronovi fandím ;)
    Euronovi? A proč?
  • Já nechápu jak v někom ta "železná špína" může vzbuzovat byť jen minimum sympatií..vč. Eurona.
  • sfik napsal(a):

Já nechápu jak v někom ta "železná špína" může vzbuzovat byť jen minimum sympatií..vč. Eurona.

Tak Oša není zas tak hrozná, ale u zbytku Greyjoyů souhlasím. Snad jen Theon by si zasloužil druhou šanci, jako Jaime. A Euron je sice svině, ale alespoň si na nic nehraje.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Magister_Peditum Myslíš Ašu? :D

@sfik Souhlas, doufám, že ať už vyhraje kdokoliv, tak tu sebranku pošle tam kam patří. Do Síní Potopeného boha. Začít by mohl Stannis, upřímně doufám v to, že se ve Vichrech bude podávat páreček grilovaných krakatic :D

Trochu odbočím od tématu, co myslíte, že se stalo s mečem Blackfire po smrti Maelyse? Má ho Aegon (Blackfire)? Nebo někdo (J) jiný?
    Přímo Aegon zatím asi ne, ale Zlaté společenstvo pravděpodobně ano.
  • @Achileus Aša, Oša, pořád se mi to plete. :-D
    @Nevada Klidně ho může mít i Ilyrio. Pokud ho má Zlaté společenstvo tak je jim ten meč na dvě věci
    @Achileus To může, ale spíš ne. Kapitáni společenstva by byli blázni, kdyby ho dávali z ruky. Leda by zoufale potřebovali peníze a dali ho jako záruku půjčky nebo prodali. A pokud ho mají, tak je jen otázkou času, kdy ho Aegon dostane.

Mnohem víc by mě zajímal osud Temné sestry.
    Ale to už jsme tady taky marně probírali. Dokud se Martin neuráčí, tak můžeme jen odhadovat :)
    @Nevada Pokud by ho měl "Aegon" tak pohádka o zachráněném Targaryenovi letí do koše. Navíc by tím ztratili naději na podporu Dorne, která už takhle není moc velká

Temnou sestru má Bloodraven, krycí jméno Tříoká vrána :D Pochybuju, že by byl ochotný se ho vzdát, možná ho dá Branovi...
  • jak se vůbec dostala Temná sestra do ruky Bloodravenovi ? to mu jí věnoval Aegon IV ? chápu že ji nedal Dareonovi když ho neměl rád
    Aviv napsal(a):

Sagart napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ano, byl ;)
    Benji napsal(a):

S tím souhlasím
    Sagart napsal(a):

Euronovi? A proč?
    Fandím Euronovi a vlastně i všem Železným.
    Důvodů je mnoho, celkem třináct ;)
    1. Jsou to námořníci.
    2. Euron je úžasný záporák a člověk si mnohdy oblíbí záporáky stejně, ne více než klaďáky. Mně je Euron sympatický, jelikož má úžasně promyšlený plán, má sbírku čarodějů ze všech zemí a navíc se honosí úžasným dračím rohem, kterým chce postavit na kolena postavu, kvůli které jsem přeskakoval její kapitoly v tanci :twisted:
    3. Aeron se mi líbí jako postava kněze, jelikož ke kněžím mám kladný vztah a intriky tohoto muže jsou mi sympatické a to i přesto, že je proti Euronovi.
    4. Náboženství Železných mi přijde zajímavé. Uctívají moře, jako správní námořnící. Křest slanou vodou je skvěle vymyšlený. Navíc v tomto náboženství nominuí mořské panny ;-)
    5. "Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít, ale vrátí se znovu, mocnější a silnější!" či jak ta věta zní. To je prostě super...
    6. Balon Greyjoy je záporák jak má být. Jak už kdosi poznamenal. Plesnivý dědek v temnym hradě.
    7. Rudý Kraken je moje oblívená postava historie.
    8. Líbí se mi Nagga na Wyku.
    9. Theonúv přerod v Hrůzově a následně jeho kapitoly na Zimohradě jsou velmi dojemné. Minimálně jejich názvy...
    10. Theonova kapitola se Stannisem (ve Vichrech) je velmi zajímavá. Zvlášť se mi líbí, jak Asha hovoří o tom, aby jej dal Bohům Neda Starka. Čekám přitom nějakou Branovu podporu z čarostromu.
    11. Victarionova cesta k Daenerys. Jeho přechod k Rudému bohu, jeho nová ruka. DOufám, že pořádně zamíchá bitvou o Meeren, ukáže všem, že je největší boss, minimálně ji pořádně zvrátí.
    12. Super kapitola, kdy se Theon setkal po dlouhé době s Ashou.
    13. Železní se živí pirátvím. Osobně mám korzáry velmi oblibě, jak v literatuře, tak ve filmech, tak i ve hrách.

Pouze odpovídám na dotaz, předpokládám, že to jinak nikoho nezajímá.
    A ještě jako bonus bych dodal, že mají Železní super fan-arty
    sfik napsal(a):

Já nechápu jak v někom ta "železná špína" může vzbuzovat byť jen minimum sympatií..vč. Eurona.

Nyní možná pochopíš, viz výše. Nebo si budeš ťukat na čelo ještě víc :D
  • AvivAviv
    upraveno 1. června 2016
    Ale jo, zajímá. Preto sme sa pýtali. Vďaka za vysvetlenie. Inak to mu držím palce v tom postavení na kolená. :D
    DanielSvatoš napsal(a):

jak se vůbec dostala Temná sestra do ruky Bloodravenovi ? to mu jí věnoval Aegon IV ? chápu že ji nedal Dareonovi když ho neměl rád

jj, dostal ji od otce
    @Sagart Tahle debata by se spíše hodila do topicu Nejoblíbenější rod.

Poznámka na okraj: Tvojí oblíbenou historickou postavou je sir Francis Drake, že? :D
    upraveno 1. června 2016
    Achileus napsal(a):

@Sagart Tahle debata by se spíše hodila do topicu Nejoblíbenější rod.

Poznámka na okraj: Tvojí oblíbenou historickou postavou je sir Francis Drake, že? :D

Popravdě spíše Thatch, nebo Morgan ;) Nicméně Drake taky ujde :D
    Co se týče vhodnosti topicu, @Aviv se ptala v tomto :D
  • mě železní nevadí ale rozhodně to nejsou postavy, které bych měl nějak extra rád a Aerona nesnáším jako každého fanatika
    líbila se mi kapitola s královolbou a kapitola "Plenitel"
    Mně železní vadí, všichni. Kromě toho, že je to jen banda zlodějů a vrahů, mě povedení bratříčci nebaví ani jako postavy, ani jejich příběhy. Theonovy kapitoly jsou aspoň docela čtivé, ale Přeběhlíka samotného nesnáším. Aša je tak někde uprostřed.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.