!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
Po článku, pod kterým se diskutuje o 3 nejznámnějších teoriích ( Rhaegar+Lyanna = Jon; Sarella = Alleras; Ohař neni mrtvý), by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se obejvily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem.

Tady je pár dalších známých teorií:

zelenověštec Brynden = Brynden Bloodraven

Jojen byl v tom pokrmu z čarostromu, co dostal Bran na "probuzení" svých schopností

Brynden se občas vtěluje do Mormontova havrana

Aegon není Targaryen, ale Blackfyre, případně ještě k tomu je potomkem nebo alespoň příbuzným Illyria nebo Varyse

Varys je nějak pokrevně spřízněný s Targaryeny

Západozemí postihne velká epidemie Šedého lupusu, který tam zavleče (už zavlekl) Jon Connington

Brienne je potomkem Duncana Vysokého - potvrzeno GRRM v roce 2016.

Jaime je valonqar

Myrcella a Tommen zemřou ještě před smrtí Cercei, navíc už jako Lannisteři, ne Baratheonové

Euron Greyjoy si najal Muže bez tváře, aby zabil Balona a zaplatil za to dračím vejcem

roh, který dovezl Sam do Citadely a který Jon našel u Pěsti Prvních lidí je Joramunův roh zimy

Námořníkova žena z Braavosu je ve skutečnosti Tyša a její dcera je Tyrionova

Robert Strong je nemrtvý Gregor Clegane

Jeyne Westerling je těhotná, případně porodila chlapce a utekla (možná s Blackfishem, proto i ta zástava Starků), zatímco Jaimemu byla představena její mladší sestra

Septa Lemore je Ashara Dayne

Zelená Milost je Harpyje

Dany je zase plodná (event. potratila dítě, co čekala s Daariem)

Dany se nikdy nedostane do Západozemí

Dany sama někomu způsobí jednu ze zrad jí předpovězených

Rickon je na Skagosu (a stane se nakonec pánem Zimohradu)

Sansa nakonec pochopí hru o trůny a odstraní Malíčka

Olenna Tyrell se podílela na vraždě Joffreyho - bráno jako 100% na základě toho, co řekl Malíček Sanse

Jaqen H´ghar je tím tajemným Alchymistou a nyní i Patem

Syrio Forel je jedna z identit Jaqena H´ghara

Syrio Forel je/není mrtvý

Muži bez tváře způsobili konec Valyrie

Dračí ocel je/není Valyrijská ocel

mistři z Citadely zabili poslední draky a pokusí se o to znovu

Lord Manderly nechal upéct svatební koláč z mrtvých Freyů

Benjen je/není mrtvý

Benjen je/není Studenoruký - není, potvrzeno z poznámky GRRM pro editora - https://i.imgur.com/FfI1goA.jpg

Stanis není mrtvý a vyhrál bitvu u Zimohradu/ bitva se nekonala a on použil Karstarkovy havrany, aby oklamal Boltony

Jon není mrtvý - byl jen zraněn a dostane se z toho / Melissandra mu dá ohnivý polibek / bude chvíli sdílet tělo s Duchem než se vrátí do svého opraveného těla

můj osobní tip na závěr - vznik Bílých chodců je nějakým způsobem z minulosti spojen se zelenověštci (proč by jinak neútočili na čarostromy a jak by je mohl Brynden tak lehce odblokovat)

Pokud projdete Stínem(za Ašajem), tak vyjdete na sever od Zdi - tato teorie se objevila v debatě, tak ji přidávám

Tak diskutujte, co je/není pravděpodobné, případně se podělte o další a další teorie, které se vám zdají pravděpodobné...
1215216218220221243

Komentáře

• @Stark z hor mrzí ma síce, že sa Ťa to tak dotklo, ale ja osobne rozdelenie na seriálové a knižné vlákna vítam, keďže som sa v istom bode rozhodla prestať sledovať seriál, a teda som rada, že sú diskusie, v ktorých sa môžem pohybovať bez obáv zo spoilerov. Ale za inak za tento topic ako taký Ti skladám poklonu a vyjadrujem veľkú vďaku ;-)
  • Popravdě, jsme hodně off-topic, což samozřejmě umožňuje cenzorům dnešní diskuzi smazat (nebo alespoň přesunout na Lampárnu, kam patří). Osobně jsem nikdy necítil nějaký "nárok" na topicy, které jsem otevřel... prostě jsou zde proto, aby sloužily čtenářům... a dal bych ruku do ohně na to, že to rozdělení na kniha / kniha + seriál byla spíše vox populi než vox cenzore.
    Proto @Stark z hor byl-li bys zde v tu dobu aktivní, určitě by byla tvému názoru dána příslušná váha, nebyl, bylo rozhodnuto (správně) - alternativa byla uzavření topicu a otevření dvou nových s jasně definovanou spoilerovou politikou. C'est la vie. Zde stojím za "cenzorem", prosím brousit vidle i na mě :o) - Ostatně, buďme rádi, že moderování diskuzí je věnován alespoň onen čas.
  • Jo, ale až si ji příjemce koukne, to trvá někdy i pár let.
  • Gepeto napsal(a):

Dreamer napsal(a):

...byla tu poptávka po rozdělení knížní/seriálová vlákna (i z mé strany) a ta byla vyslyšena.

Takže takto to je. Doznávaš sa, že si k tomuto činu dopomohla? :twisted: Naostrite si fakle! Zapáľte si vidly!
    A ešte musíme zistiť, či váži toľko čo kačica. :-D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Stark z hor Já bych byl na tvém místě hrdý. Tvůj nápad inspiroval vznik dalších vláken, což znamená, že tvůj původní nápad byl dobrý.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 24. května 2016
    Stark z hor napsal(a):

Koukám, že mi tu někdo změnil název(okruh) tématu, ačkoliv to takhle míněný rozhodně nebylo... - " by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se objevily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem" bylo míněno obecně, tj. i na seriál.

Pokud někdo chtěl topic pouze na knihy, nic mu nebránilo si ho založit... - ale chápu, že to by vyžadovalo více vlastní invence...

Na každý pád prosím místního SNBáka (Homeland security, "strká-nos-kam-nemá" či jak to jinak nazvat), aby se příště aspoň zeptal autora, když už chce sahat do cizích článků - to považuji za elementární slušnost (ano, i na internetu by se měla dodržovat základní pravidla slušného chování).

Přiznám se, že mě nenapadlo, že by v tom byl takový problém. Mrzí mě, že se Tě to tak dotklo.
    Myslím, že jsem tenkrát pár dní čekala, jestli se k tomu nějak vyjádříš (ale ruku do ohně za to nedám, přece jen už je to skoro rok). K označení názvu došlo, když se rozhodlo, že se veškeré diskuze o seriálu vyčlení jen a pouze do kategorie Seriál. (A týká se to všech debat, podobně dopadly třeba Odkazy, obrázky...) Ponechat tohle téma pro účely knižních teorií mi přišlo logické, vzhledem k tomu, že se zde drtivá většina teorií točila kolem knih.
  • Nevada napsal(a):

Stark z hor napsal(a):

Koukám, že mi tu někdo změnil název(okruh) tématu, ačkoliv to takhle míněný rozhodně nebylo... - " by se tady mohlo diskutovat o všelijakých dalších teoriích, které se objevily a nebo stále objevují s (pomalu) postupujícím dějem" bylo míněno obecně, tj. i na seriál.

Pokud někdo chtěl topic pouze na knihy, nic mu nebránilo si ho založit... - ale chápu, že to by vyžadovalo více vlastní invence...

Na každý pád prosím místního SNBáka (Homeland security, "strká-nos-kam-nemá" či jak to jinak nazvat), aby se příště aspoň zeptal autora, když už chce sahat do cizích článků - to považuji za elementární slušnost (ano, i na internetu by se měla dodržovat základní pravidla slušného chování).

Přiznám se, že mě nenapadlo, že by v tom byl takový problém. Mrzí mě, že se Tě to tak dotklo.
    Myslím, že jsem tenkrát pár dní čekala, jestli se k tomu nějak vyjádříš (ale ruku do ohně za to nedám, přece jen už je to skoro rok). K označení názvu došlo, když se rozhodlo, že se veškeré diskuze o seriálu vyčlení jen a pouze do kategorie Seriál. (A týká se to všech debat, podobně dopadly třeba Odkazy, obrázky...) Ponechat tohle téma pro účely knižních teorií mi přišlo logické, vzhledem k tomu, že se zde drtivá většina teorií točila kolem knih.
    Ahoj Nevado,
    díky za objasnění, cením si toho -myslím, že je vyřešeno, nechme už to plavat
    :-)

Přeji pěkný den ;)
  • upraveno 27. května 2016
    tak nic. překlik
  • @Drake_Rammoray smaz to, tady jsi v kniznim vlakne...
  • upraveno 30. května 2016
    Napadla mě taková teorie. Možná napadla už někoho dříve, takže mě kdyžtak upozorněte. Jinak si to snad nechám patentovat. :)
    Je znám osud Lvího Zubu, slavného meče právoplatného krále Joffreyho Baratheona? Přesně ten, který byl hozen do řeky Aryou Stark poté, co v přesila napadla Joffa ze zadu.
    Pokud ne, tak mě napadlo něco dost nebezpečné.
    Co když se někde tato mocná zbraň vyplaví a zjistí se, že je to ve skutečnosti bájný Světlonoš. Kdo je předurčen k vládnutí touto zbraní, kdo je tím Azor Ahaiem? Byl to Joffrey. Dobrý král Joffrey. V takovém případě můžeme ironicky poděkovat Aryi Stark, která odsoudila svět k záhubě.

Meč ukovaný pro dvanáctiletého chlapce, že by byl něčím až tak výjimečným? Proč si to myslíš?
  • Ten meč byl speciální leda tím, že byl vhodným předmětem k provedení lobotomie milému Joffovi =D
  • Nevada napsal(a):

Meč ukovaný pro dvanáctiletého chlapce, že by byl něčím až tak výjimečným? Proč si to myslíš?

Bojím se co tou otázkou rozpoutáš za kolotoč :D
  • sfik napsal(a):

Nevada napsal(a):

Bullshit :D
    sfik napsal(a):

Nevada napsal(a):

Ale tak...! :-D
  • Tak mňa by hlavne zaujímalo ako ho vyplaví. Oceľ zvykne klesať ku dnu a možno sa ešte tak v priebehu rokov dostane do mora, ak do tej doby úplne nezhrdzavie a nerozpadne sa. :-D
  • Prinajhoršom skončí u mníchov na Tichom ostrove...aj keď neviem, čo by s ním robili :-k
  • AvivAviv
    upraveno 30. května 2016
    Katrina napsal(a):

Prinajhoršom skončí u mníchov na Tichom ostrove...aj keď neviem, čo by s ním robili :-k

Ale to je jasné. Dostal by ho Sandor a skolil zlého dra... Ehm Horu. :-D
    No, Sandor by ho měl možná jako ozdobnou dýku :)
  • @Aviv ja by som nechcela, aby zabil svojho brata, resp. to čo z neho ostalo. Okrem toho mám dosť švihnutú teóriu o tom, že Gregora/Roberta Stronga zabije Sansa.
  • AvivAviv
    upraveno 30. května 2016
    Katrina napsal(a):

@Aviv ja by som nechcela, aby zabil svojho brata, resp. to čo z neho ostalo. Okrem toho mám dosť švihnutú teóriu o tom, že Gregora/Roberta Stronga zabije Sansa.

Panna porážajúca obra v snežnom zámku? Prečo nie. Ale to prevedenie by ma fakt zaujímalo.
  • @Aviv myslím, že to bude chcieť malý táborák :onfire:
  • Nevada napsal(a):

Dýky, dokonca aj ozdobné vedia byť nesmierne užitočné v šikovných rukách. Predstav si ako všetko zlyhá, pôvodná zbraň mimo dosah, na obzore Cudzinec s modrými hviezdami miesto očí, keď tu zrazu náš chrabrý Hound vytiahne túto ozdobnú dýku a šmyk! Bude víťazom. :-D
  • Katrina napsal(a):

@Aviv myslím, že to bude chcieť malý táborák :onfire:

Horela Hora horela, v tej hore hrala kapela... :twisted:
  • @Aviv Hora asi bude tak či tak horieť, bez ohľadu na to, kto ju zapáli
  • Nevada napsal(a):

No.. pokud Sandor prošel vnitřní renesancí, mohl by s tím otevírat korespondenci - milostnou poezii od Sansy :D
  • S Malíčkom ako cenzúrou? To neprojde nic...
  • @Aviv Malíček by už v tom čase mohol byť vo večnosti v horúcom pekle...a načo si dopisovať, keď si to môžu povedať pekne zoči-voči :-)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Tak jsem našel zajímavou teorii, že se během putování po Východozemí setkal Euron s Gerionem Lanisterem, proto se také nevrátil.
    No není to možné. Nemá nyní Euron meč z Valyrian steel a nebude i Azor Ahaiem? :D ;)
    Nebyl jsi moc dlouho na slunci?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.