!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
16061636566243

Komentáře

• upraveno 5. dubna 2013
    @Krisa Nepochybuji o tom, že by o chystané svatbě někdo ve Dvojčatech nevěděl. Maximálně tak děti. Z dospělých to musel vědět každý od Lorda až po podkoního, ženy nevyjímaje.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. dubna 2013
    @flanker.27 Ty si děláš srandu? Víš jak dlouho by to trvalo je všechny postínat sám? 8-O

A navíc, promiň ale když jsi v situaci že ty nevyhladíš je - oni vyhladí tebe, tak je to to jediné co se dá dělat. A ne, ani by mě nenapadlo je všechny demonstrativně popravovat sám, nevím co si tím chtěl Ned dokázat, možná tak aby ho nehryzalo svědomí.
  • @Everett_Young Aha, takže jediný problém na postínání desítek lidí je pro tebe, že by to trvalo dlouho?
    Už se prober, bavíme se tu o tom, co bys dělal v realitě, ne v nějaké knize. Zabil bys holku, co se s tebou rozešla, protože to je zrada, trestáš kamarády, když se ti smějí? Tywinova spravedlnost končí s prostřeleným břichem na záchodě, ať děláš cokoli...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Nevada Ale ani Robert ani Tarly nepopravovali osobně.
    upraveno 5. dubna 2013
    Já tu větu pochopil tak že Ned byl jediný kdo je popravoval osobně. Jak si sama řekla - Robert na tohle měl kata.
    Leda tak. Ale to mi k tomu pak nijak nepasuje ta následující věta.
  • @Everett_Young Vyvraždil bys i Lannistery (věděli o tom stejně jako Freyové)?
  • @Anvil Ano? Pokiaľ si spomínam tak len jeden....
  • Já si myslím, že jich to kolem něj vědělo víc. Otázka byla je jestli by je vzali taky nebo ne ;)
  • @Nevada
    Myslím, že zrovna Starkům by se takový příklad šiknul. Ale rod Darry byl vyvražděn proč? Taky jen tak jako ukázka síly?

Bylo to myšleno jak říká Everett. Není jedno jestli "jen" vynese rosudek nebo je popravčím. Bylo víc důvodů proč si drželi kata. Ať se to zdá jakkoli lehké, tak připravit člověka o hlavu "čistě" nebylo nic lehkého.

@Krisa Nevěřím, že by to někdo v hradě nevěděl. Takovouhle akci a přípravu na ni neutajíš.
    Já ti nevím, pořád by těch mrtvých bylo míň než těch co je Freyové pobili.
  • Zaráží tady ještě někoho kromě mě, že se celá ta akce neprovalila předem, když o tom vědělo takové množství lidí?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. dubna 2013
  • @flanker.27 Á zabavíš jim majetky, když pozabíjeli několik tisíc lidí? Tisíce zničených rodin a životů (pozabíjených při hostině) a tohle by byla srabárna? Pokud freyové jsou nevinní jak tvrdíš, tak co ti pozábíjení seveřáné pro nic za nic, ti byli všichni vinní?

Vyvraždění Jeruzaléma by to nesahalo ani po kotníky. Podle tvého smýšlení by si taky Breivik zasloužil sebrat barák? Když mě by někdo zabil příbuzné, půjdu za ním a zabiju ho. Tady si stojím za svým "Smrt rodí smrt", vinen je ten kdo si začal.
  • @Gorgloj Neřekl, že freyové jsou nevinní, Špičky rodu zaslouží zemřít jak psi, na tom se shodneme všichni (doufám)

Jo a vyvraždili Cařihrad :)
  • @Gorgloj Nikdo nezmínil nechat to být, jenom by trest nebyl povraždit všechny, takže analogie s Brevickem, kterou jsi použil by (kdybys poslouchal naše arguemnty) zněla, že za to, co udělal mu zavraždí veškeré příbuzné do třetího kolene, což je, uznej, blbost.
    Smrt rodí smrt, ale ne pro všechny.
  • @jjelen Dobře řečeno, to je jediný výsledek.
  • @Anvil Můj pojem všechny měl na mysli "jen" ty, kteří byli ve dvojčatech v ten moment.

@jjelen Ano bylo by po problémech, ale to bychom se tu pak nemohli přít :P
  • @Gorgloj Ale to by pak mohli přijít ti, co na dvojčatech zrovna nebyli a mstili se ti... začínáš si protiřečit.
    Opravdu by "bylo po problémech"? Udělal bys to?
    @Anvil V knize, pokud jsi četl pozorně, bylo vysvětleno že to byla sólo akce Lorda Tywina. Ten je mrtvý. To že by si většina Lannisterů zasloužila popravu za porušení jiných zákonů, už je věc druhá.
  • @Everett_Young Za porušení zákonů? Jaké zákony porušili ženy a děti ve dvojčatech? Zvlášť ty děti? jejich zabití by bylo tvoje prohřešené proti zákonům a zasloužil bys za ně být popraven jako za zabití nevinného ;)
  • @Anvil Ty ženy se účastnili hostiny a dá se předpokládat, že o schovaných vojácích věděli.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Gorgloj O schovaných vojácích možná věděly, ale věděly taky, co ti schovaní vojáci mají udělat?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.