Hra o trůny 3×06 – Výstup - Ice & Fire

upraveno 5. května 2013 v 3. řada
13468919

Komentáře

• @flanker.27 Nejsem si jistý jak rychle za sebou to bylo v knížce, ale Karstarků rozhodně nebylo pár a kdyby neodešli, třeba by za Freyem ani nešel.
    V knize na to měl větší prostor. Tady Karstark nestíhal, tak se s Robbem domluvil, že tu část přeskočí. :D

Protože pak se dostaneš do téhle fáze, kdy kritizuješ všechno. :)
  • Tímhle dílem mě úplně neoslnili, ale na druhou stranu tak hrozný to podle mě taky nebylo, byly horší chvilky a byly i lepší.
    Nahrazení Edrika Gendrym chápu a problém s tím nemám, ale je fakt, že ta scéna Mel v Bratrstvu působila divně, nesedělo to a přišlo mi to nějak divně slepený. Teleport zase v akci, tentokrát použit Melisandrou.
    Výstup na zeď byl divnej, jak už někdo psal působilo to jak film M. Baye.
    Ale třeba Královo přístaviště mi přišlo super a mě bavily i Bastardovi hry.

Ad serial versus kniha, změny mi hrozně vadily v 2. serii, protože 1. serie byla výbornou adaptací a pak přišla změna. ALE! Seriál je pořád špička, a když nesrovnávám krásně si ho užívám, v tomhle se 100% ztotožňuje s názorem Aleka. A navíc, ti co se jim seriál nelíbí jsou v menšině sledovanost celkem strmě roste, což si tvůrci vyloží tak, že dělají dobrou práci, a změn může být jedině víc.
  • @Gorgloj Argumentovat v souvislosti s Písní věkem je asi jako přitáhnou na mistrovství světa v šipkách nafukovací terč :D
  • @Riv To ano, v knize, nikoli v seriálu ;)
  • @Gorgloj Neměl by ten seriál být podle knih čistě náhodou? :D
  • @Riv "Měl", jenže Martin to s tím věkem přehnal a myslím ,že seriál se v této věci s knihou rozchází.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Gorgloj Když se pozorně podíváš na komentář k minulýmu dílu, zjistíš, že rozhodně nekritizuju všechno, to je úkrok fandů seriálu stranou jak se "vypořádat" s námitkama (nelíbí se mi tohle proto a proto - blé, nekritizuj pořád všechno ...). Kritizuju to, co si kritiku zaslouží a pohříchu je toho v seriálu od druhý série většina a kurvení charakterů je tím nejzávažnějším důvodem.

Nikde jsem neřek, že Karstarků bylo pár, tuším 3000, což ale v žádným případě není polovina armády. Kam se poděli všichni Umberové, Gloverové, Tallhartové, Tullyové a jejich spojenci. Když v seriálu kvákají nesmysly, tak na to teda hodlám upozorňovat.
  • @flanker.27 Takže ty kritizuješ to špatné a dobré necháváš na pokoji, protože tam není co kritizovat???
    @Konva To je nějaká narážka na pravidlo chválit se musíme sami, to za nás nikdo neudělá? :)

Ale jestli mermomocí chceš něco nekritickýho, tak Srireen jsem pochválil velmi. Naneštěstí je to v třetí sérii jedna z mála věcí, o který se dá říct něco dobrýho...
  • Ale to jsem zase nemyslel nějak špatně a nechci mermomocí samou chválu (Shireen byla kouzelná) měla to být otázka jestli to o čem nenapíšeš považuješ taky za špatné či dobré??
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Tenhle díl se mi celkem líbil, i když byl takový pomalejší. Trochu mě štve, jak změnili chování Bryndena a Robba vůči Edmurovi. Brynden je v knížkách moje oblíbená postava a tady se vůči svému synovci chová jak naprostý blb, přestože Edmure tu situaci s Freyema vůbec nezavinil. Ale líbily se mi všechny scény z Králova Přístaviště, taky ta scéna mezi Samem a Fialkou, Ramsay je skvěle zahraný. Trochu mi přišla divná ta rivalita mezi Meerou a Ošou, nepřišlo mi, že by ani jedna měla v knihách takhle hádavou povahu. Přesto jsem se ale už dávno naučila rozdělovat knihy a seriál, snažím se to moc nesrovnávat a nebýt moc kritická, protože si to chci užít. Podle mě kdo tohoto není schopný a prakticky po každém díle je nespokojený (na to má každý právo a vůbec mu ten názor neberu), by se měl přestat dívat, protože je naivní očekávat, že se to najednou mávnutím kouzelného proutku změní. Naopak si myslím, že až se dostanou k adaptaci čtvrté a páté knížky, udělají ještě mnohem víc změn, například bych se ani nedivila, kdyby vyškrtli takové postavy jako je Quentyn, Penny nebo sloučili některé Greyjoye.
  • upraveno 7. května 2013
    @flanker.27 Ses nějak rozjel ;)
    Každopádně určit to, co si kritiku zaslouží je těžší než začít vykřikovat, že je něco špatně. Je to strašně subjektivní a třeba vím, že na 90% se s tebou neshodnu v kritice seriálu. Nejjednodušší je k tomu přistupovat, jako k dvěma rozdílným světům, jinak totiž budeme úspěšně vytvářet začarovaný kruh, kdy jeden bude vykřikovat, že je to špatně a druhý, že je to v pořádku.

O tom zmenšování armády jsem už také mluvil, ale horší je, že v první sérii je na oko obsadili a pak ticho po pěšině :(

Ale to se netýká jen severu. Z mocného Řekotočí zatím vytáhli jen Tullye, Freye a pravda Mallister se také objevil. O Lannisterech, Baratheonech, Tyrellech ani nemluvě.
    @Konva nenapíšu ani o všem špatným :)

@Branislav_Gepeto And this is crazy, but here's my Shadow :)

@Gorgloj Ber to tak, že prostě nechápu, že když je něco jednou vymyšlený a to tak že dokonale, uchází mi, proč to vymýšlet znovu a hůře. Já chápu, že nejde udělat konverze 1:1 a první sérii jsem dost hájil, stačí se podívat na starší komentáře nebo na csfd. Ale pak prostě tvůrci překročili linii měněním charakterů postav a tím to zkazili.

Tím je totiž porušený celý vyznění vůči divákovi. Tam kde by měly přicházet emocionální vrcholy, tam není nic, protože se něco stane postavě, kterou zkazej a zatímco u knihy je tím čtenář rozhozenej, smutnej nebo naopak rozradostněnej a plnej naděje, když se dobrý postavě něco naopak povede, tak u seriálu se to tak nějkak samovolně proplouží a nic to nenechá.
    upraveno 7. května 2013
  • Aspoň tu je vidět jak je Joffrey levej. Střílí z pár metrů a polovinu šipek pošle úplně mimo. A ta kuš se taky zdá nějaká slabá ... silnější by asi nenatáhl xD
  • Jsem jediná, koho potěšila zmínka o Dareonovi? :D
  • Ja som strašne zvedavý na 7. epizodu už len z toho dôvodu, že seriál sa odchyluje od knihy a chcem vedieť ako sa s tým vysporiadal sám spisovatel G. R. R. Martin keď písal scenár :D
  • mne tam osobně vadí nejvíc ta redukce seveřanů atd. Třeba v druhé serii měl Tywin při poradě ve stanu cca 8-10 mužů, u kterých se dá předpokladat, že to byli víceméně vazalové (včetně Kevana) takže i když tam byli par minut, skoro nic neřekli, člověk měl pocit že to takahle nějak ma bejt, u seveřanů se už ani s tim Umberem ve třetí serii neobtěžovali ... přitom dat tam na par vteřin komprarz ve šlechtickejch hadrech, alespon na tu poradu, nemuže bejt zas takovej problem ... btw na 6. dile by se našlo vic špatnejch věcí, ale většina už tu byla zminěna
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • ja sa prichyľujem k názorom tým, ktorým sa seriál ľúbi, bo ako to tu už niekto povedal, seriál je pre nečtenárov, a tí by v tom mali chaos, keby to bolo presne podľa knihy (toľko postáv, ktoré nevidíš, a spomenúť si na ne každý diel čo sa dialo, by bolo dosť zlé)

mňa len jedna vec naštvala, a to tá, že sa len štyria dostali za Wall? nikde som nevidel sa tu nikoho na toto stazovat, ale mna toto asi najviac dostalo...mohli tam pridat random cloveka (aj ja by som im tam prisiel zahrat nahodneho cloveka, ktory sa dostane tiez za Wall :D )
  • upraveno 7. května 2013
    upraveno 7. května 2013
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.