Právě že k True Blood se to hodí a Spartacus je vlastně taková výjimka mezi seriály. Jinak jsem se nějakých změn moc nevšiml, pokud se jedná o seriály z produkce HBO, tak je to vždy myšleno pro nabuzení autentičnosti. To že se dnes řežou v seriálech hlava nehlava a je zobrazován sex je jedině dobře, protože takhle to ve skutečnosti prostě je a já jsem rád, že je to práno realisticky.
Olorin: Právě protože je to tak i ve skutečnosti je podle mě špatné to cpát i do všech filmů a seriálů. Jen to podněcuje sadistické úchyly ke vzrušení a dělaní ještě větších uchyláren. Ale mých názorů si nevšímejte :)) Já mám totiž "profesní" postižení, protože má přítelkyně je zrovna jedna z těch lidí, která zbožňuje brutální nechutné úchylárny a já jsem si za ty roky co spolu jsme ke všemu takovému vytvořil absolutní odpor, ačkoliv dříve jsem takové věci neřešil. :))
Tak pokud je někdo úchyl, tak ho nějakej seriál už nevytrhne. Stejně tak je mýtus, že násilí v televizi a počítači podceňuje k páchání násilí. Normální jedince určitě ne a pokud je člověk magor, tak bude magorem i když se bude koukat na Včelí medvídky. :-D Na druhou stranu je hloupost námět nějak cenzurovat, když má rating pro dospělé, skvělý příklad je seriál Řím, který konečně ukázal Řím podle skutečnosti.
Samozřejmě, že se děti musí svým dětem řádně věnovat, ale já tu mluvil o násilí ve filmech a hrách určených pro dospělé. Z toho důvodu je obvinění, že takové filmy ovlivňují děti principiálně bezpředmětné. V takovém případě není chyba na straně filmařů, ale na rodičích.
Olorin: ano, to si napsal správně, seriál Řím byl skvělý a ukázal Řím podle skutečnosti, ale i přesto byl v porovnání třeba se Spartakem asi jako včelka mája v porovnání se Saw. Právě proto tvrdím, že nic se nemá přehánět a brutalita a sex by neměla být to hlavní na co se seriál soustředí.Řím dokázal být realistický bez toho, aniž by musel být až přehnaně úchylný :-D
Někdo takovej by neškodil. Problém je že dnešní Igro by asi neměl podporu rodičů. Já když jsem něco ve škole proved a dostal sem za to poznámku, tak jsem to pak schytal ještě doma. Dneska když Francínek dostane ve škole trest, rodiče si dojdou do školy vyšlápnout na učitele.
U nás ve třídě bylo zvykem, že kdo zlobil - a byl přistižen - tak ho učitel chytil za kotlety a za neustálého poškubávání ho vytáhl na špičky. Velmi nepříjemné. Ještě teď mě to bolí, když si vzpomenu. :-)
Nás učitel češtiny a dějepisu klidně profackoval. :-D Dodnes je to můj nejoblíbenější učitel ze ZŠ. Byl, jak bych to řekl, správňáckej a férevej chlap. Jak se říká, učitel je poslání a učitelka je diagnoza. :-D A já zjistil, že až do Vejšky do platilo víceméně bezezbytku.
Jednomu spolužákovi dal jednou učitel dějepisu (starý pán asi 70 let) facku za opisování z taháku. Pak ho přemlouval, aby mu tu facku vrátil, že mu jinak nemůže dát pětku.
Anebo to já přehlížím, fakt nevim, už si ty první série moc nepamatuju. Ale nějak si nevybavuju, že by mě to rušilo, což se třeba u 300 nebo Spartaka (havně zpočátku) dělo.
Spartakovi já klidně reklamu udělam. Hlavně to nevzdávat po prvních dvou dílech, kdy to je spíš o krvi a sexu, pak se jíž scénáristi pochlapili a proložili to i něčím dalším. :-) Starz tím potěšil a svými Pillars of the Earth si mě získal ještě víc.
Komentáře