Mě se Californication líbí, protože si nebere servítky. To že se tam objeví i extrém? No a co? Jednak je to seriál a taky spousta těch věcí se doopravdy děje, jen si to nechceme přiznat. Hlavní hrdina má trochu zvýšený sexuální apetit, ale to jeho představitel má ve skutečném životě taky, a že kouří a chlastá a mluví sprostě? To dělá většina populace. Pořád lepší tohle než bezpohlavní sterilita v Kriminálce Miami, kde jsou všichni krásní, chytří a vůbec dokonalý. Tohle je ještě pořád seriál v pohodě, kdybys vyděl Weeds, tak budeš asi ještě víc šokovaný.
Proti vkusu žádný dišputát. Já samozřejmě vím, že ve světě je spousta násilí, utrpení a různých sexuálních uchylek. Hrdinové seriálu Californication žijí ve světě, který je mi vzdálený a neláká mě se na něj dívat.
Sirien: tak to jsi vedle, jak ta jedle. Jak vzor, zvyky, tak domácí prostředí mána dítě obrovský vliv. Proč? Protože dítě se učí tak, že opakuje. Opakuje všechno, co vidí, ale nejvíc opakuje rodiče.
jo takhle. Ano, problém je v tom, že období formování morálních náhledů je cca kolem 14ti let pokud se nepletu? Je tam dost rozptyl, létá to nějak od 12ti do 18ti snad nebo tak něco... zatímco vliv rodičů začíná významně slábnout kolem 8mého roku života, kdy dítě opět kvalitativně postoupí v myšlenkových procesech a kdy se začne aktivně podílet na vlastní socializaci s vrstevníky, takže ten skok o kterém mluvíš samozřejmě je, ale zrovna v tomhle se týká hodně menšiny populace
Colombo: Ve skutečnosti nikoliv. Sice jsem původně o rýpnutí (v podobě slova asocializace) uvažoval, ale v tomto případě mluvím o úkazu při kterém někteří lidé z lidské společnosti vystupují. (To se skutečně děje.)
Colombo: Přísahám, že ne. To slovo skutečně existuje a v dobré učebnici sociální psychologie (kde je ten problém socializace probírán se dozvíš i o jeho opaku). Kdybych si chtěl rýpnout, tak bych to udělal. Nemám důvod to skrývat. Holt soc. psych je můj obor studia, chtěl jsem jen rozšířit vaše obzory.
Komentáře