@sfik nemáš to popletené? Já si pamatuju, že stará chůva vyprávěla, že během Dlouhé noci matky rdousili vlastní děti hned po narození, aby nemusely trpět v tom příšerném světě.
EDIT: tak jo, zabíjeli i mimina, asi se cítili silní v kramflecích tou dobou.
@suertuda: U Crastera pár poznámek: Dle knih myslím, že stále můžeme JEN spekulovat, co Jiní s dětmi dělají. A Craster bude mít s dávnými hříchy Nočního krále asi pramálo společného - Tuším, že to je syn divoké a kohosi z noční hlídky, což jej tak trochu diskvalifikovalo z života tam i tam... ostatně žije v Craster keep, což naznačuje (resp. potvrzuje hypotézu), že ji postavil on a nejedné se o nějakou držbu dlouhé rodinné linie (leda by se všichni jmenovali Craster a zrovna tento Craster evidentně neplánoval nechat ji některému synovi po sobě...)
@Jay : však já taky jen spekuluju ;-) Je mi podezřelé, že Jiní berou jen jeho děti (nevěřím, že je berou i od jiných divokých - ostatně, v knize to není ani potvrzené ani vyloučené, takže obrázek si může udělat každý podle sebe). A to že bydlí kde bydlí nemá vliv na jeho případný původ. Že je syn někoho z hlídky si bohužel nevybavuju... :-( Ale zatím, kdykoli se Jiní objevili, diskutovat zrovna nechtěli, tak nevím jak to tento frajer ujednal.
Teď mě napadá, jak se tu občas točí myšlenka kolem bratrovražedného souboje Hrobník x Strong,... jak myslíte, že je na tom Qyburnův frajer se smrtelností... za předpokladu, že to opravdu je černou magií oživený Hora (o čemž jsem přesvědčen)? Ona by to mohla být ještě o fous větší ironie, kdyby Ohař byl nucen bojovat proti němu ohněm (ach ten jeho kladný vztah k ohni...) a nakonec mu vrátil to spálení tváře i s úroky...
Ona byla někde zmínka o tom, že by se Qyburn věnoval černé magii? Já měla za to, že díky zkoumání vnitřnosti "zaživa", je v těchto věcech prostě jen o dost chytřejší než ostatní léčitelé, kteří se učí na mrtvolách.
@suertuda: Podle awoiaf o něm ve střetu králů říká, že Qyburn je znám černou magií a nekromancerstvím,... Jako podle všeho to běží agenturou JPP (jedna paní povídala). Samozřejmě, může být jen super "chirurg", stejně jako utopení železní muži mohou být při obřadu "jen běžně resuscitováni" (čemuž celkem věřím)... Ale u Qyburna vážně věřím povídačkám (navíc teď po vzestupu magie) a Hora s lebkou v Dorne a tělem v brnění Gardy (navíc s velmi divnými zvyky) mi přijde logičtější, než že by Qyburn nechal Horu umřít a vysypal z rukávu chlapa jako horu, který by byl šampionem královny.
Stejně by mě zajímalo, jak toho Stronga Qyburn ovládá. Protože pokud rozumí příkazům, mělo by mu to alespoň trochu myslet a v tom případě bych jeho věrnost nebral za 100%. Naopak pokud by mu to vůbec nemyslelo, nemohl by krom chození dělat asi nic moc, i když hodorovi to taky moc nemyslí.=D Nějaké názory?
@Tyrion Lannister vždycky když ve filmu/komiksu/knize nějaký moula oživí zombíky tak ti zombíci jsou vázaní na toho kdo je přivolal. To že se pak občas obrátí proti němu a všude létají jeho vnitřnosti, to už je věc druhá.
Jenom mě tak napadlo... podle jedné dost pravděpodobné teorie nechal Balona zabít Euron, najal si na to muže bez tváře a zaplatil dračím vejcem. Jestli je to pravda, pak je dračí vejce v Braavosu a Arya ho může najít a ukrást. Mohla by se tak zapojit ještě do jiné dějové linie a její výcvik by mohl vést k něčemu jinému než poznání, že je narušená. Ale napadá vás vůbec, co jinak dějově s tím? Arya bude těžko jedna z hlav draka. :-k
@Denebola: Vzhledem k tomu, kdy se narodila, tak byla většina Targaryenů příliš mrtvých, nebo moc mladých,... ačkoli možná mohl maestr Aemon překvapit a nasadit Nedovi parohy... :-k
Žasnu nad tím přesvědčením, že tři hlavy draka znamenají tři Targaryeny, i když je to moc na ráně. Dvě z těch hlav můžou být jeho/její společníci. Jinak jste mi teda moc nepomohli, předpokládám totiž, že Arya nikoho na trůn vracet nebude =D
@svoa00 No, on asi Martin moc neví co s ní, popřípadě potřebuje zavít čas stejně jako u Daenerys, tak jí na dvě knihy poslal někam do háje, stejně jako Daenerys a stejně jako tunu dalších postav. Jak to měl navržené jako trilogii a začal přidávat další věci, tak teď neví, jak natáhnout příběhy těch hlavních postav a tak je nechává plácat sem a tam. Ano, říká že nejraději píše Tyriona a Aryu, ale minimálně v Tanci (v Aryině případě i v Hostině) to nebylo moc vidět.
@Everett_Young: Jo, já to četl, jen si myslím, že ví co s ní, ten výcvik tam hraje roli,... jen jej nemusel tak trhat a mohl se na ní v jedné knize vyfláknout a do další dát víc jejích kapitol (ale to je o pocitu a myslím, že Tanec byl obecně "od všeho trochu, dohromady nic moc"). Kde vatoval úplně extrémně byl Tyrion... jeho kapitoly v Tanci mě těžce nebraly (byť Catelynin výstup na Eyrie zatím netrumflo nic). O tom spoileru nic nevím,... ale Martinovy postavy sliby porušují (bez rizika, že budou spát o suchém chlebu na gauči v obýváku), Martin může taky... :o) A vojáka v prostředí Písně vycvičíš i rychleji (Dunk 2),... jen ta kvalita pak.
Komentáře
EDIT: tak jo, zabíjeli i mimina, asi se cítili silní v kramflecích tou dobou.
Ale zatím, kdykoli se Jiní objevili, diskutovat zrovna nechtěli, tak nevím jak to tento frajer ujednal.
O tom spoileru nic nevím,... ale Martinovy postavy sliby porušují (bez rizika, že budou spát o suchém chlebu na gauči v obýváku), Martin může taky... :o)
A vojáka v prostředí Písně vycvičíš i rychleji (Dunk 2),... jen ta kvalita pak.