Hezká fan povídka. :-) Samozřejmě jsem neprve četla povídky i s tou svatbou a pak až román. Hodně jsem se divila, kde že je ta svatba. Ciri byla úspěšná :-)
Pořád se čeká na nějaké pomalíky. :-) Fantasy mě zaujalo až později, za mlada jsem četla jiné žánry. Takže když jsem se dostala ke Sapkowskému, rovnou jsem si koupila celého Zaklínače s povídkami i romány. A až si přečtu Tanec, nechci zase na nějakou dobu fantasy vidět. Přehltila jsem se. :-)
Tak v antikvariátě zkrátka číhám na svou příležitost a koupím si, co se mi líbí a přečíst si to mohu až budu mít chuť :-) Akorát nad těmi kvanty knih si často říkám "kam s nima?!"
a taky se k tomu chovají neuctivě! (ne že by se mi už vrátily metráky půjčených knih :( ) Navíc není den, abych si něco nepotřebovala ověřit, kouknout do knihy a dohledat a podobně. Já ty knihy potřebuji a ráda se na ně dívám :-))
Zaměstnání v knihovně by moc nepomohlo :-) I když - kdysi jsem v knihovně rok bydlela :-)) Jo bude nejspíše třeba barák, ale na ten zatím nemáme...leda bych prodala své knižní poklady :-))
Ale fuj! :-)) Každý máme úchylkua já knihy zkrátka potřebuji vlastnit ve dne v noci. Spoustu jich mám ve více výtiscích, protože jsem podědila knihovny po obou dědech, ale nedám!!! Jméno růže mám ve třech vydáních, Tuláka po hvězdách taky :-) a nebo jsou stále půjčené a já prostě potřebuji mít aspoň nějaké u sebe a tak mám většinu zaklínačské ságy 5x a hp 4x :-) A další. Červenou královnu od Ridleyho mám taky 3x. Ty půjčené vímkde jsou, ale kdo má cestu do Liberce a podobně :(
Tak to ti neporadím, já sám jsem musel kvůli knihám zásadně přeorganizovat svůj "kamrlík", knihy ještě z dětství musely mj. odputovat na půdu, kde čekají, až je nějaké škvrně, mé nebo od příbuzných, bude potřebovat.
Olorine - néééé, knihy na půdě a ve sklepě - v prostorách, které nejsou pravidelně a rovnoměrně vytápěny a klimatizovány hrozně trpí!! zvlůáště ty novější z nekvalitního papíru - jako třeba tato sága :( Rozpadají se, krutě rozpadají a plesniví - jako antikvariátnice to znám :(
Jistej čas jsem se s tím musel spokojit, pak se ale stalo, že jsem postoupil na místo právníka a pak vedoucího právního oddělení. Platově je to rozdíl velkej, ovšem co do odpovědnosti taky.
Právník - jo to k Tobě sedí a taky vysvětluje striktní trvání na každém slově co řekneš a věřit tomu, i kdyby se dělo nevím co :-D Fajn - budu si pamatovat :-)) Hmmm docela zajímavý profil osobnosti :-D
Komentáře
http://www.sapkowski.cz/cpov_pan_osudu.asp
Samozřejmě jsem neprve četla povídky i s tou svatbou a pak až román. Hodně jsem se divila, kde že je ta svatba. Ciri byla úspěšná :-)
Fantasy mě zaujalo až později, za mlada jsem četla jiné žánry. Takže když jsem se dostala ke Sapkowskému, rovnou jsem si koupila celého Zaklínače s povídkami i romány.
A až si přečtu Tanec, nechci zase na nějakou dobu fantasy vidět. Přehltila jsem se. :-)
Akorát nad těmi kvanty knih si často říkám "kam s nima?!"
Hezká práce :-))
Hmmm docela zajímavý profil osobnosti :-D